Суд у Њемачкој продужио притвор

Суд у немачком граду Нојминстеру продужио притвор бившем каталонском председнику Карлесу Пуџдемону, док се не одлучи о шпанском захтеву за његово изручење.

Свијет 27.03.2018 | 08:59
Суд у Њемачкој продужио притвор
Државни тужилац немачке покрајине Шлезвиг-Холштајн Георг Гинте изјавио је суд у Нојминстеру званично утврдио Пуџдемонов идентитет, и да је саслушао аргументе његовог адвоката који тврди да у шпанском захтеву за изручење постоје правне недоследности, јавља АП.

Гинте је рекао да је суд одбацио предлог адвоката за пуштање на слободу, али да се то питање може поново покренути током ексрадиционог процеса, који је данас званично започео.

Портпаролка канцеларије државног тужиоца Вишег регионалног суда у Шлезвигу изајвила је јуче да је мало вероватно да ће немачке власти ове недеље донети одлуку о изручењу Пуџдемона Шпанији.

"Одлука највероватније неће бити донета пре Ускрса", рекла је портпаролка Вибке Хофелнер, пренео је Ројтерс.

Пуџдемон је ухапшен у недељу у северној немачкој покрајини Шлезвиг-Холштајн, недалеко од града Фленсбурга, око седам километара од границе са Данском. Он је одмах затим смештен у притвор у Нојминстеру.

Полиција је прецизирала да је Пуџдемона ухапсила саобраћајна полиција у преподневним сатима недалеко од аутопута А7 који води из Данске у Немачку.

Пуџдемон је, према тврдњама његовог адвоката, у петак напустио Финску и кренуо за Белгију, где је живео од када је побегао из Шпаније како би избегао хапшење због оптужби за побуну.

Шпански Врховни суд издао је у петак медјународни налог за хапшење Пуџдемона.

У Шпанији му прети и до 25 година затвора за побуну и подстицање на побуну у време прошлогодишњег референдума о независности Каталоније.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

разумио

27.03.2018 07:51

Све јасно говори о слободама унутар ЕУ. То је економски савез модерних неоколонијалиста. Ниста висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма Не

27.03.2018 19:12

Неце њега Нијемци испоруцити,гдје се год окренете Нијемци су увјек подрзавали сепаратисте.

ОДГОВОРИТЕ