Наставља се грчка лига!

Клубови добили мере предострожности! Такмичење у грчкој фудбалској лиги наставиће се предстојећег викенда после тронедељне паузе због инцидента председника ПАОК-а Ивана Савидиса.

Фудбал 26.03.2018 | 20:15
Наставља се грчка лига!
Савидис је је током утакмице са АЕК-ом ушао на терен с пиштољем око појаса.

Утакмице ће бити игране у суботу 31. марта и недељу 1. априла, саопштила је у понедељак грчка лига.

Такмичење у грчком шампионату прекинуто је на неодређено време, након што је председник ПАОК-а Иван Савидис током утакмице против АЕК-а 11. марта незадовољан судијском одлуком, окружен телохранитељима изашао на терен с пиштољем око појаса. 

Судија је због офсајда поништо гол солунског тима у завршници утакмице, после чега је Савидис ушао у терен. Утакмица је одмах прекинута, а заменик министра спорта Јоргос Василијадис је 12. марта суспендовао лигу. 

Како су пренели грчки медији, 16 екипа је постигло договор да се поштују мере које је навео Василијадис, како би се првенство наставило. Те мере укључују аутоматско испадање из лиге сваког клуба који буде имао проблема са насиљем три пута у једној сезони, као и казне за клубове чији челници својим изјавама подстичу на насиље. 

Такође, клубови ће бити потпуно одговорни за безбедност утакмица које организују, а полиција ће од сада бити на стадионима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар