Nastavlja se grčka liga!

Klubovi dobili mere predostrožnosti! Takmičenje u grčkoj fudbalskoj ligi nastaviće se predstojećeg vikenda posle tronedeljne pauze zbog incidenta predsednika PAOK-a Ivana Savidisa.

Fudbal 26.03.2018 | 20:15
Nastavlja se grčka liga!
Savidis je je tokom utakmice sa AEK-om ušao na teren s pištoljem oko pojasa.

Utakmice će biti igrane u subotu 31. marta i nedelju 1. aprila, saopštila je u ponedeljak grčka liga.

Takmičenje u grčkom šampionatu prekinuto je na neodređeno vreme, nakon što je predsednik PAOK-a Ivan Savidis tokom utakmice protiv AEK-a 11. marta nezadovoljan sudijskom odlukom, okružen telohraniteljima izašao na teren s pištoljem oko pojasa. 

Sudija je zbog ofsajda poništo gol solunskog tima u završnici utakmice, posle čega je Savidis ušao u teren. Utakmica je odmah prekinuta, a zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je 12. marta suspendovao ligu. 

Kako su preneli grčki mediji, 16 ekipa je postiglo dogovor da se poštuju mere koje je naveo Vasilijadis, kako bi se prvenstvo nastavilo. Te mere uključuju automatsko ispadanje iz lige svakog kluba koji bude imao problema sa nasiljem tri puta u jednoj sezoni, kao i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje. 

Takođe, klubovi će biti potpuno odgovorni za bezbednost utakmica koje organizuju, a policija će od sada biti na stadionima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar