Русија спрема конкретан одговор

Русија жали због одлуке влада западних земаља да протерају руске дипломате у знак солидарности са Британијом у "случају Скрипаљ", а одговор Москве ће бити заснован на принципу реципроцитета, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.
 
 

Свијет 26.03.2018 | 18:15
Русија спрема конкретан одговор
Песков је рекао да ће руски председник Владимир Путин донети коначну одлуку о томе како ће Русија реаговати на протеривање дипломата, које је уследило како одговор на напад нервним агенсом на двоструког агента Сергеја Скрипаља у енглеском граду Солсберију, преноси Ројтерс.

Русија негира оптужбе Велике Британија да је умешана у напад.

Руско Министарство спољних послова саопштило је претходно да ће одговорити на одлуку великог броја западних земаља да протерају руске дипломате, а њихове владе оптужило да "слепо прате" своје британске савезнике у сукобу с Москвом.

"Подразумева се да тај непријатељски корак те групе држава не може проћи без последица и ми ћемо реаговати", наводи се у саопштењу.

Руско министарство је навело да тај "провокативни корак" солидарности са Лондоном представља "линију конфронтације" усмерену ка ескалацији.

Русија оштро протестује против протеривања својих дипломата из великог броја земаља чланица ЕУ и НАТО, додаје ТАС С позивајући се на саопштење тог министарства. РИА јавља, позивајући се на извор из Министарства спољних послова Русије, да ће Москва у наредним данима на сличан начин одговорити на протеривање руских дипломата из земаља ЕУ.

"Одговор ће бити симетричан. Радићемо на томе у наредним данима и одговорићемо свакој земљи", наводи агенција позивајући се на тај извор, преноси Ројтерс.

Председник Европског савета Доналд Туск изјавио је данас да је 14 земаља чланица Европске уније одлучило да протера руске дипломате. Акцији земаља ЕУ придружиле су се САД, Канада и Украјина.

Амерички председник Доналд Трамп наложио је да се из САД протера 60 руских дипломата, као и да се затвори руски конзулат у Сијетлу.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Само горе

26.03.2018 16:24

Ово ние паметно Путин отисао предалеко. Стете за економију огромне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дренажа

26.03.2018 16:27

Није добро. Опет је Запад заоштрио политичко стање. Руси ће узвратити без даљњег. Забрињава и стање на Косову. Није добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

му

26.03.2018 16:39

Цијели свијет дрзи на растојању ту руску диктаторску дрзаву.Цак и код славенски народа та је земља непозељна због своје бахатости.Изузетак је само код проруски оријентисани срба који су фрустрирани због своје немоци.Гледајуци са стране скоро па цијели православни и исламски свијет зиви у неком страху од диктатора који су поприлицно опасни.Ова два свијета имају будуцност само ако макну лудјаке са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАС СИ МУУУ

26.03.2018 17:29

Испаде да је Путин диктатор, а зна се да руски војник никад није ратовао ван Русије, док су западњаци "демократе" који ратују, окупирају и убијају цивиле на свим континентима. Путин смета јер стоји на путу тиранства и западних злоцина!

Name

Звонимир

26.03.2018 17:55

Добро запад опет у кризи опет хоће да иде пљачкати источне земље фали им злата е неће више моћи то су Варвари живио Владимир Путин и православни народи

Name

бе

26.03.2018 18:04

Тако је. А с друге стране баш ми овај Трамп, Макрон и Борис Џонсон изгледају онако бистро, норално, паметно и разборито...

Name

ПРИЈЕДОРЧАН

26.03.2018 19:06

Докле ће нас прогонит та шака шиптара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад висе незна ста ради

26.03.2018 19:30

Наравно да Руси треба да протјерају западне дипломате.Вријеме је бар да неко казе западу доста је Васе анархије.

ОДГОВОРИТЕ