Венгер: Тјерају ме из Арсенала због година!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер изјавио је да су критике на његов рачун од стране навијача делом долазе и због тога што је на крају седме деценије живота.  Професоре, имаш реч: Шта вас брига колико имам година и колико сам дуго у Арсеналу? Смучило ми се модерно схватање фудбала! Арсен Венгер о дискриминацији, наивности, резултатима, аплаузима, имиџу. . .

Фудбал 29.03.2018 | 09:00
Венгер: Тјерају ме из Арсенала због година!
Француски тренер је у октобру напунио 68 година, а према његовим речима, слаби резултати клуба који се највише огледају у 14-годишњем чекању на титулу Премијер лиге нису једини разлог због којих је критикован од присталица лондонског клуба.

"Што сам старији, све више сам под утицајем старосне дискриминације, али трудим се да их игноришем и фокусирам се само на рад. Прихватам да сносим последице лоших резултата, али они нису једини разлог због којих сам на удару", изјавио је Венгер, а преноси Скај Спорт. 

Венгер је у Арсеналу од 1996. године, а најславнији период у клубу имао је почетком овог века са две титуле у Премијер лиги од којих им је у сезони 2003/2004, уједно и последњој шампионској, то успело без иједног пораза. 

Арсенал тренутно заузима шесто место у Премијер лиги са чак 13 бодова заостатка за местом које води у Лиги шампиона, док ће у четвртфиналу Лиге Европе играти против ЦСКА.

Нико не може да му избрише или оспори утицај, резултате, пехаре и начин игре. Од Арсенала је направио империију. Исто тако утисак је да више није као некад. Посебно што одавно није озбиљан кандидат за титулу у енглеском, нити игра озбиљну улогу у европском фудбалу.

Ипак, то је Арсен Венгер, један од набољих тренера света свих времена. Све чешће му спочитавају да га је време регазило, а он мирно - као и увек - само тражи прилику да одговори. Никад повишеног тона, никад безобразно. Аргументовано.

Свестан је да не иде, међутим, на основу онога што је причао у интервју за ЕСПН, делује да ће уговор одрадити до краја, односно да нема промене тренера ни после још једне разочаравајуће сезоне.

„Моје је да се фокусирам да радим добре ствари за клуб, а игноришем све остало. А опет, што то сте старији све чешће потпадате под утицај дискриминације због година“, каже Професор, који је минулог октобра прославио 68. рођендан.

Између осталог због тога све гласнији су захтеви да оде. Поготово што ће се до краја актуелног првенства тешко пробити до прва четири места на табели Премијер лиге (трентно у заостатку 13 бодова) или обезбедити место у Лиги шампиона евентуалним освајањем Лиге Европе (наредни противник московски ЦСКА).

„Могу да прихватим да резултати нису добвољно добри. Такав је посао, као тренер морам да трпим последице, ако не радим добро. Само, тешко ми је да прихватим непрестано инсистирање на томе колико дуго сам у клубу и колико година имам. Све остало прихватам. Бавим се јавним послом, моје је да прихватим одговорност ако резултата нема“.

Чисто подсећања ради, без намере да бројимо, прошле су 22 године откако је стигао у Арсенал. У међувремену је освојио три титуле, седам ФА купова и подигао клуб до тог нивоа да је зарадио довољно да изгради нов стадион. Све од трансфера играча које је афирмисао.

„Довољно сам наиван да верујем да ће, протоком времена по страни остати емотивни контакст приче, а да ће на површину избити оно што сам урадио за клуб. Не резултат или начин игре са последње утакмице, нити да ли ће ми и колико дуго аплаудирати кад једног дана престанем да се бавим овим послом“.

Последња реченица сугерише да се неће повући пред навијачим захтевима. Посебно што му је остала још једна година уговора и што су се информације о наводном договору са Томасом Тухелом као потенцијалном заменом испоставиле нетачним.

За крај...

„Мало ми се смичило модерно схватање фудбала, по коме мора да се брине о имиџу. Не интересује ме какав утуисак остављам на друге, концентрисан сам на непролазне вредности. Цео живот сам посветио идеји да је важније шта си и ко си него како се представљаш у јавности и како изгледаш“, поручио је Арсен Венгер.

Сагласни?

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар