Иванић: Не држите лекције другима

- Стратегија, како јој и сам назив каже, представља начелан документ и као такав није ни заслуживао пажњу коју сте му дали. Ја знам, а увјерен сам да то види и јавност, да је Ваша критика само покушај моје дискредитације, јер сам Вам противкандидат на изборима. За разлику од Вас, ја се не бојим аргументоване расправе и немам намјеру да водим овако прљаву кампању коју сте Ви већ почели-, наводи се у писму, које је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упутио предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Република Српска 26.03.2018 | 15:01
Иванић: Не држите лекције другима
Писмо преносимо у цјелини: - 

Поштовани,

Примио сам Ваше писмо које представља Ваш поглед на Стратегију спољне политике коју је усвојило Предсједништво БиХ на 45. редовној сједници одржаној 13.03.2018. Почетак Вашег писма обилује тешким квалификацијама и увредама, али је аргументација коју сте тим поводом изложили мизерна и не пружа никакву основу за озбиљну полемику и суштинску размјену аргумената. Но, зарад јавности и потребе да се чује и мој коментар на потпуно неаргументоване критике, одговорићу на нека од питања које сте покренули у свом писму.

Стратегија је документ који усваја искључиво Предсједништво БиХ, у складу са овлаштењима из члана 3. став 1 и члана 5. став 3. Устава БиХ и није прописана никаква обавеза јавне расправе. Подсјећам Вас да сам током 2003. године, када је усвајана прошла Стратегија спољне политике, био министар иностраних послова БиХ и да је она усвојена на мој приједлог, те о процедури њеног доношења знам много више од Вас.

Будући да Ви лично у томе нисте ни на који начин учествовали, било би паметније да се суздржите од држања лекција о стварима о којима немате појма. Ја од Вас нисам никад тражио да ме консултујете о питањима о којима, у складу са Уставом, одлучује предсједник Републике Српске, па и од Вас очекујем да се не петљате у надлежности члана Предсједништва.

Приликом припреме Стратегије консултовао сам се са великим бројем домаћих стручњака, амбасадора и професора из Републике Српске, који о међународним приликама знају много више од Вас и нико од њих није имао озбиљнију примједбу на садржај Стратегије.



Стратегија, како јој и сам назив каже, представља начелан документ и као такав није ни заслуживао пажњу коју сте му дали. Ја знам, а увјерен сам да то види и јавност, да је Ваша критика само покушај моје дискредитације, јер сам Вам противкандидат на изборима. За разлику од Вас, ја се не бојим аргументоване расправе и немам намјеру да водим овако прљаву кампању коју сте Ви већ почели.

Тачно је да се у Стратегији указује на потребу да БиХ у процесу придруживања активно прати заједничку спољну и безбједносну политику Европске уније. Зачуђује ме да то сматрате погрешним, јер је то обавеза сваке земље која жели да постане члан ЕУ. И сами сте толико пута рекли да подржавате чланство БиХ у ЕУ, а запрепашћен сам да до сада нисте знали да то подразумијева и праћење заједничке спољне и безбједносне политике ЕУ.

Још ме више чуди да не знате да је исти став садржан у члану 10. Споразума о стабилизацији и придруживању који је предсједавајући Савјета министара г. Никола Шпирић потписао 2008. године у име БиХ. Подсјећам Вас да је члан Предсједништва БиХ у то вријеме био г. Небојша Радмановић. Нико од њих, па ни Ви лично, нисте имали примједбе на овај став, иако је у документима које су потписали Ваши представници у питању уговорна обавеза Босне и Херцеговине, а у Стратегији само начелно опредјељење.

Исти однос према заједничкој спољној и безбједносној политици ЕУ садржан је и у одговорима на питања из Упитника ЕУ које је усвојила Влада РС коју води госпођа Жељка Цвијановић, Ваш најближи сарадник. Ви лично сте више пута истицали свој понос због начина како су одговори припремљени и усвојени у институцијама. Запрепашћен сам степеном Вашег незнања о томе шта су усвајале институције Републике Српске који је видљив из Вашег писма. Да сте ово знали, сумњам да бисте ми икада послали онакво писмо.



Позивам Вас да не измишљате и подмећете ми тобожње наметање санкција Русији. Тога није било нити ће бити док сам ја члан Предсједништва БиХ, па макар то значило и заустављање европског пута. Подсјећам Вас да сам по избору за члана Предсједништва затекао уговор о извозу наоружања у Украјину, чему се Русија супроставила. Кадрови из Вашег СНСД су кукавички побјегли од тог проблема, а ја сам успио да спријечим извоз оружја, што је Русија итекако знала да цијени.

Уједно Вас подсјећам да се у Стратегији нигдје не спомиње чланство БиХ у НАТО, што чак ни Ви не можете да негирате. Сматрам да БиХ не може постати члан НАТО све док и ако Србија не буде у НАТО. Тај став јасно заступам већ дуже од десет година и немам га намјеру мијењати.

Нажалост, подсјећам Вас да је господин Радмановић, уз Вашу личну сагласност, затражио одобравање Акционог плана за чланство БиХ у НАТО. Морам Вас подсјетити да сте тај захтјев, пун хвалоспјева НАТО-у, поднијели након што је Србија већ донијела Резолуцију о војној неутралности, што је тек крајње лицемјерно и супротно интересима српског народа у цјелини. Ваљда знате да је Вашем захтјеву одмах удовољено и да је тај План одобрен у Талину.

Тренутни ниво односа са НАТО је посљедица политичких одлука које сте донијели Ви и СНСД, тако да на активирање тог Плана не могу више утицати органи БиХ. Због тога је кукавички бјежати од сопствене одговорности и за властите грешке, када је у питању НАТО, оптуживати било кога другог.

Уколико сте из овог писма сазнали чињенице које до сада нисте знали, онда ћу бити мање тужан због стила комуникације који намећете. Ако и у будућности наставите да изврћете чињенице и вријеђате, увијек ћете добити адекватан одговор.

С поштовањем,

Младен Иванић
Члан Предсједништва БиХ
из Републике Српске



БН телевизија

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

Вук

26.03.2018 13:10

борба за фотељу у Предсједништву БиХ је почела :Д узмите кокице и удобно се смјестите на кауч..

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

26.03.2018 13:35

Јоој јоој ала ће да га чика миле кмечавац мали миш поп'ши Иванићу и то квалитетно! Нејач из Снсд сваки дан стењу,јауче и кмече!

Name

За овок цику

26.03.2018 14:43

Еј,јебо те Загор,стварно си болестан.

Name

модрицанин

26.03.2018 14:43

Доби баја "самар" да бриди и други образ. Поздрав Младену и будуцем предсједнику РС Вукоти.

Name

Драско из Приједора

26.03.2018 14:49

Захваљујуци и Додику ја сам се тек 2010 насо у Канади све са зеном и дјецом . И бас цу уз кокице и наравно пиво узивати у препуцавању Додика, Иваница, Бакира,... иако поред новостеценог дрзављансва Канаде имам и дрзављанство БХ, тј, РС не пафа ми на памет да се овде у канади региструјем за изборе у Босни јер знам да би ми на врата звонили емисари да гласам за овог или оног. А то су вец поцели недељом у цркви и зато онима у цркви не дам своју куцну адресу или телефон јер би удавили говореци и патриотизму - који политицар је веци патриота.

Name

Ок

26.03.2018 14:51

Ако сагледамо цињенице ста је све Милокрад рекао/изјављивао Оопа онда није ни цуду којим се све мелодрама ова ублеха слузи.Дословно рецено постоје видео записи о томе свему сто он јавно негира.Цовјек је прави преварант који само обмањује народ,а народ ко народ вјерује болесном, као сто сам реце има папире за то ха ха ха,испаде сви болесни а он здрав.

Name

Реално

26.03.2018 15:37

И овај иваниц толико се хвали као да је он сам преседник БиХ и ти ако ниси гори од њега ниси ни бољи иди главоња у кревет.

Name

РОМАНИЈА

26.03.2018 15:40

Ја што му га Иванић шукну свака му част хахахахахахахаха....од овога боли буља хахахаха..

Name

Сињ

26.03.2018 16:14

Драско краљу чувај породицу и гласај обавезно због нас овдје.

Name

Дире Страитс

26.03.2018 16:43

@Драшко Приједор: Поздрав. Ако можеш рећи на који си се начин уселио у Канаду? Шта ти је било потребно?

Name

ре драско из приједора

26.03.2018 17:57

Због гласова дијаспоре је премијерка и обилазила Цркве по САД и Канади да исте лобирају да се гласа за снсд СЕКТУ. Вас из дијаспоре не могу купит за 20 - 50 км или обецањем о запослењу. Ако мислите добро фамилији која зиви у РС, и коју новцано помазете гласацете да се ова банда која унистава Републику Српску 14 година, посаље на дуготрајне робије. Региструјте се и гласајте за промјене и будуцег Предсједника РС Вукоту Говедарицу и СДС.

Name

За Цика Бону

26.03.2018 18:23

Која си ти будалетина,дал ти родитељи знају да ниси попио терапију.

Name

Зоран

26.03.2018 18:26

За овог цика бону дали ти знају родитељи да ниси попио терапију или нема лијека за тебе.

Name

Срђан

26.03.2018 18:31

То Младенене дајда те зајебава глумац,дезертер и хајдук који је од патриотизма који вам је отео по савјету страних шпијуна направио бизнис.

Name

Миле Карич

26.03.2018 18:45

Ко то бјеше Милорад. Треба се узети много па читати да би нешта спознао. Овај иванић вам је све објаснио да ли вам је јасно или не то је ваш проблем. Идите у заборав требају доци продуктивне снаге које знају шта раде, ви сте ту више од петнаест година и довели сте до тога да се сви исаљавамо и идемо из наше нам једнине отађбине. Срам вас било.

Name

ккк

26.03.2018 13:10

Иваниц се погубио, измице му фотеља након 30 година и сада је у проблему, како без фотеље?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-Ккк

26.03.2018 13:50

Баш незнам коме се ближи крај после овако тешког писма од Иванића.Иванић износи чињенице које нико не може побити.Иванић је оличење културе, поштења, патриотизма,и памети што је за нас једини излаз од накарадне политике коју води СНСД.

Name

Ре "ккк" РАСПУЦХИН

26.03.2018 14:18

Што се "велики баја" у опште и обраћао Иванићу? Зар није рекао да ће његов пријатељ Драган Човић штитити интересе Срба у предсједништву? Ако је тако , зашто је Човић изгласао одлуку на коју се "велики баја" жали? А ако је Човић погријешио , што не каже Човићу да он повуче (наравно , мисли се на одлуку)?

Name

Професор

26.03.2018 14:49

Драги ККК (надам се да није Ку Клукс Клан), Младен Иванић има префикс проф. др, он једе зарађен хљеб већ деценијама као универзитетски професор. Мислим да је већа фрка „великом вођи" шта након избора.

Name

Ц

26.03.2018 15:42

Драско из канаде мозес имати дрзавлнсво дрзавеБиХ а не ентитеа.

Name

Ре Ккк

26.03.2018 16:58

Цовјека је забољела глава јер није разумио ста Иваниц писе. Нигдје псовке, нигдје бар фамилију да му опсује. Само неке реценице које су Ккк-у и гомили његових истомисљеника неразумљиве. А од тога их поциње бољети глава.

Name

Ре ккк

26.03.2018 17:18

Ја која си ти будалетина јадан био.

Name

...да цико б'ону...

26.03.2018 13:10

Е мој Милораде сад се види да је по тебе најбоље било да си остао месар и тракториста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П ЊЕГОШ

26.03.2018 13:39

Обична мрцина,сировина,кловн и карикатура од човјека! Највећи српски лопов и криминалац!!!

Name

Маша

26.03.2018 13:14

Истина ће увијек побједити лаж и обману.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

26.03.2018 13:17

Ова два цлана садасње владе не раде оцигледно за исту ствар за коју су им гласаци дали мандате. Да је тако показује и нацин комуникације јер би инаце овакве ствари ова двојица расцистили у редовним сусретима или заједницким гремијима а не преко јавног мијења. Овако то исто мијење јасно види у цему лези неуспјех владе. Вец одавно је она требала бити суспендована јер углавном не функционисе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

НТР

26.03.2018 14:18

Не се писе одвојено у глаголским облицима, осим три изузетка, српски је цлан, а "србска цаст".

Name

ТРН

26.03.2018 13:17

Ти си изабран гласовима Босњака и онда се непредстављај као Србски цлан преседниства....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ТРН

26.03.2018 13:35

СЕКТО ШТО ВАМ НЕ ОДГОВАРА ГЛАСОВИМА БАШЊАКА.А ШТО ШПИРИЋ КЛАЊА СА БАКИРОМ УРЕДУ ЈЕ ШТО КОКОШИЊАЦ ПО САРАЈЕВСКИМ КЛУБОВИМА ПРАВИ БАХАНАЛИЈЕ УРЕДУ.СТО ШЋЕПО-ФАХРО ДОГОВАРА СА ДИДИКОМ КЛЕВЕТАЊЕ ЗА ШИРЕ НАРОДНЕ МАСЕ?КАКО БОСЊАЦКЕ ГЛАСОВЕ ДОБИ ЖЕ ЕЉАНА У ЗВОРНИКУ.ГУБЕ ЉУДСКЕ

Name

Киза

26.03.2018 13:45

Мислим да си побркао лонцице јер је баја за председника РС изабран гласовима муслимана и крвата...

Name

борац

26.03.2018 13:56

Сваки постени градјанин це гласати за Иваница али сам сигуран да це Додик побиједити ту га треба медјународна заједница и ту це бити крај

Name

Гаврило Принцип

26.03.2018 14:02

Иванић је за тебе и све вас из " црвене секте " господин човјек! Елоквентан, образован, моралан... једноставно - примјер досљедног, принципијелног политичара и патриоте, који би се могао лако спустити на ниво Додика и његових трабаната, али то му не дозвољавају напријед наведене особине, пошто је у питању оно најбитније - енормна разлика у карактеру! Пошто, видим, школе ниси видио ни на одмору, препоручујем ти да бар сада понешто прочиташ!

Name

Последњи кинески цар

26.03.2018 14:19

@ТРН: Што теби сметају гласови Бошњака? И то су људи и становници Републике Српске. Да неби ти можда уводио некоме овдје некакве жуте траке око рукава? Када је Миле први пут постао премијер са гласовима Бошњака и Хрвата онда ти није сметало? И таквим ставом само одмажеш Србима који живе у Федерацији? Шта би они требали бити тамо, грађани другог реда? По теби неби смјели ни гласати као ни Бошњаци овдје? Неће моћи друже мој. То је тотално погрешна и суицидна политика коју заступа твој комшија. Политика која је највише уперена против Срба. Ниси ни свјестан шта подржаваш, на жалост.

Name

нн

26.03.2018 14:36

ТРН јесу бољи хрватски гласови? Предсједник је јавно рекао даце хрвати боље представљати РС од СзП! Мини се цини дасу нам хрвати кроз историју уцинили висе зла него муслимани.

Name

Ре Трн

26.03.2018 18:44

Не знам колико имас година али си вец изгубљен као цовјек. Ја имам пријатеља и Босњака и Хрвата, нормалних и лијепи васпитаних, за разлику од тебе сподобо у људском облику.

Name

АЦО В.

26.03.2018 13:17

Не разумије Кркан из Бакинаца академски ријецник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепа

26.03.2018 14:02

Овај и овакви коментари и речник је слика бирачког тела сзп, зато сте ту где јесте! У подруму. Ту ћете и остати

Name

ре ''Лепа''

26.03.2018 16:22

А ви ботови црвене секте јако сте културни и неписете глупости на овом порталу...како да не.

Name

Ин

26.03.2018 13:18

Свака цаст Иваницу . Одмерен моралан политицар за разлику од баје сатордзије који би и родјену мајку зртвовао за останак на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

26.03.2018 13:21

Браво Иванићу! Јасан и поштен одговор кмечавцу пропалом тзв прецеднику Рс месару милету јаднику који је неурозан и сваки дан стење,кмечи и јауче под санкцијама! Мора појести барем тону пуре да би Вас побиједио! Ви ћете га помести ко празан шпајз! Поцепаћете га ко циго бајадеру! Ови кримоси и нејач из Снсд су готови! Свака част Иванићу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

26.03.2018 14:09

Из Васег описа како це Иваниц побиједити Додика,се јасно види да сте у најмању руку академски градјанин. Види се да сте цитав зивот посветили сколовању

Name

Дире Страитс

26.03.2018 14:40

Та двојица што по цијели дан дијеле и једу бонбоне / мала и велика слова би се требали договорити и усагласати кога и када подржавају? Један дан једне, а други дан друге?! И слажем се Бл да се ради о академском грађанину. То је толико очито да се напросто одмах примјети ?! Једноставно боде очи?!

Name

Ре БЛ

26.03.2018 14:44

Пуш' кура' гњидо ботовска! Ушљо ушљиви вириш и заудараш из месареве гузиц' јеб' те он смраду један ботовски!!!

Name

Маћак

26.03.2018 13:22

Сунце ти јебем докле више са овим говнима од појединаца у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

26.03.2018 13:22

Браво Иванићу! Јасан и поштен одговор кмечавцу пропалом тзв прецеднику Рс месару милету јаднику који је неурозан и сваки дан стење,кмечи и јауче под санкцијама! Мора појести барем тону пуре да би Вас побиједио! Ви ћете га помести ко празан шпајз! Поцепаћете га ко циго бајадеру! Ови кримоси и нејач из Снсд су готови! Свака част Иванићу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

26.03.2018 13:25

Иваницу не дирај Бају Питајте Бају колико коста авион на релацији Бања Лука до Линза да би у Линцу у црквеним просторијама идрзао предизборни разговор и то пред 50 присутних. Узас. Вазно је да се он и Зељкица мало провозају. Народе размислите за кога гласате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

26.03.2018 13:26

Изгледа да негативан коментар о Русима у овој земљи смије дати само Мектиц.Водите ви господо и један и други политику у интересу ове земље и њених народа и градана и маните се навијања у сукобима великих јер це нам се то сигурно обити о главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Освит

27.03.2018 18:58

Браво за коментар...одавно нисам процитао паметније и разумније мисљење од овога.

Name

Ала му га сукну

26.03.2018 13:43

Младене, брате, ала си му га сукнуо. Подубоко. Зар он, Миле, највећи Баја, а да о нечему нема појма, па он је као вегета- у све се петља и сваком лонцу је поклопац. Нека си га спустио на земљу- свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

26.03.2018 13:46

Ма ти си само мало низи од њега и буцмастији све остало је у 5 дека ,и ти си ил на власти или уз власт од рата до данас и ниста ниси направио а био си скоро па све и на републицком и дрзавном нивоу. А да умало да заборавим он је сиров а ти подмукао и сколован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.03.2018 20:31

Ти си бот који има покварену причу да би изједначио паметног човјека са фукаром, али ти неће то успјети, препознат си, као аргумент ти је да је господин, доктор, професор Иванић исто што и тракториста и лажов који је сам јавно испричао да је поорао туђу њиву, није знао која је његовог Богде, паметном довољно???

Name

борац

26.03.2018 13:52

Баја незна ста је прије сат времена рекао јер све цита а савјетници лоси и полуписмени није му лако .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

26.03.2018 14:01

Е нек си му скресо, незналица окрузен полтронима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

26.03.2018 14:04

Иванићу , дзаба си писао кад то овај маљ из Лакташа неће разумјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

26.03.2018 14:13

Браво г.Иванићу,само напред до победе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Алексић

26.03.2018 14:13

Добро,можда не зна то,али за династију Немањица,за Светог Саву је експерт!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

26.03.2018 19:40

Очекивао сам од његове светости Патријарха Иринеја да ће одмах по изреченим глупостима под Светосавском куполом тешком 40 000 тона и високом 87 метара (висина од патоса до врха крста на централној куполи) послати Мили на примјер житију светог Саве од Теодосија или неку другу литературу у којој пише кад је св. Сава живио? Кад и гдје је се упокојио? Кад је из Трнова (Бугарска) мртав премјештен у Милешеву и после колико вјекова је злогласни Синан-паша урадио то што је урадио. Све то да се прочита за неког "начитаног" као што је Миле довољно је пар сати. За Милу и снсд је само битно да се лупета, а то што то нема везе са здравом памети кога је брига за то?

Name

ОМИС

26.03.2018 14:20

Ударила вила на Алија, ко ће ово издржати до избора.... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

обични коментатор

26.03.2018 14:21

Када сам ја неки дан коментарисао Додиково писмо и навео да предсједништво или члан предсједништва БиХ није дужан ни по којем основу контактирати нижи ниво власти мој коментар се нашао на цензури. предсједништво БиХ је врховна институција и оно као такво нити коме полаже нити ће полагати "рачуне",осим што Баја уводи неке не дејтонске не уставне термине он би још и да му Предсједниптво БиХ пише рапорте. Баја ту причу може просипати неписменом бирачком тијелу, али има нас који смо мало писменији. Нажалост годинама, па и деценијама се српски народ дезинформише и лаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.П ЊЕГОШ

26.03.2018 14:47

Пропали месар остаје месар цијели зивот! Њему је битно сацувати 100-ине опљацканих милиона да неби заврсио у затвору! Брига њега за Рс! Видис да се све распада и пропада у Рс!

Name

Мајстор

26.03.2018 14:37

Младен је учитељ свима политичарима из РС.Свака част Младене!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вишеграђани

26.03.2018 14:58

Изузетно писмен и културан одговор господина Иванића, за оне који желе да га правилно тумаче, у њему нема вибер порука ни подметања, само овакви културни одговори могу и биће одлучујући да господин Иванић добије нашу подршку коју до сада није никада имао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИ

26.03.2018 15:08

СВАКА ЧАСТ ИВАНИЋУ САМО ИСТИНОМ ТИ МЕКТИЋ И ЕТО ПОБЈЕДЕ ИСТИНА ВИШЕ БОЛИ ДО ПОБЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови

26.03.2018 15:20

То младене...јесси га закуцао.да има имало образа одустао би од трке ,ал откуд фукари образ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

26.03.2018 15:36

Е избора и јада Додик и Иваниц. Најобицније смеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

26.03.2018 16:29

Кандидуј се ти, да имамо елиту!

Name

Драги

26.03.2018 16:52

Нисам политицар, ја сам софтwаре инзињер. Не знам ниједног професионалца из моје струке да се бави политиком. Најгори из моје струке би били девет милијарди пута бољи од овог смеца. Обојица су смеце, а ако ти ова 'љепота' у којој доле људи зиве има неког смисла изволи и диви им се. Неуки и глупи су омиљена подрска двојке горе.

Name

ДА?

26.03.2018 17:15

То сто Петар казе о Павлу, висе говори Петар о Петру него о Павлу...

Name

Драги

26.03.2018 18:11

Ха? Јеси ти здрав?

Name

Милица

26.03.2018 18:28

Ах овога софтwаре инзињера, прави лик, блати обојицу а нема предлог, једино њега да извучемо из анонимуса софтwареа па да га убацимо у кампању па да будемо сретни..

Name

МИСТЕР НО

26.03.2018 15:40

Велика подршка за господина др. Младена Иванића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкери

26.03.2018 15:57

Цитајуци изјаве-писма и једног и другог далазим до закљуцка да су њих двојица велики непријатељи БиХ и да би их требало прогласити непозељним особама опасним по интересе дрзаве у којој и од које зиве.Неби било залосно да су само њих двојица такви.Сви су они исти и патриоте су само кад су њихови интереси у питању.Логицно питам Додика и додиковице како неко ко казе да БиХ није дрзава има образа и морала да се кандидује за цлана предсједниства.На овом примјеру показује се морал и глупст народа(у мнозини) и политика лицних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.03.2018 20:42

немогуће је поредити ова два човјека, Иванић је за бају прво образован, кулутуран, одмјерен, он ово све зна рећи и на страном језику, док баја незна ни наш довољно, престаните крити лажова и дезертера' видимо докле нас је довео.

Name

Мами

26.03.2018 17:45

Браво Иванићу. Свака част! Гласаће о за тебе и Говедарицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деwац

26.03.2018 18:10

Све цу уцинити само недам фотељу а народ дрзим без будуцности права комбинација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

27.03.2018 09:04

Остави ти Додика на миру, шта ти имаш са његовом фотељом.

Name

доми

26.03.2018 18:17

Сро се иваницу,преписјес са овим дјилкосем.није он твој ниво.он је рузна прослост српског народа.уце у историју као негативац,који је сам себи забио гол,због своје алавости,криинала,лази,сељаклука,примитивизма,и свега сто је недостојно једног предсједника.али насрецу то висе никад бити неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Цика Бону

26.03.2018 18:29

Која си ти будалетина,дали ти родитељи знају да ниси попио терапију или јос лијек није измисљен за тебе па тако лупетас а изгледа да тако и изгледас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.03.2018 18:42

А јел мислис да си ти паметан. Цовјек је рекао истину,а сто си ти заљубљен у додика,то је твој проблем.вол га брате и не цитај бн,гледај ртрс,додиковизију.

Name

модрицанин

26.03.2018 18:34

Лијепи Зељко мисли да је паметнији кад стави дјозле. Биба обицна. Лобира донацијама Поповима по САД и Канади да гласају за Секту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

26.03.2018 21:48

Није Додик Иванићу ни до колена! Иванић је господин који у разговору посеже за чињеницама. Додик му дође као они што испред задруге бистре светску политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

27.03.2018 09:26

Нек’ си му скрес’о.

ОДГОВОРИТЕ