Ivanić: Ne držite lekcije drugima

- Strategija, kako joj i sam naziv kaže, predstavlja načelan dokument i kao takav nije ni zasluživao pažnju koju ste mu dali. Ja znam, a uvjeren sam da to vidi i javnost, da je Vaša kritika samo pokušaj moje diskreditacije, jer sam Vam protivkandidat na izborima. Za razliku od Vas, ja se ne bojim argumentovane rasprave i nemam namjeru da vodim ovako prljavu kampanju koju ste Vi već počeli-, navodi se u pismu, koje je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić uputio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Republika Srpska 26.03.2018 | 15:01
Ivanić: Ne držite lekcije drugima
Pismo prenosimo u cjelini: - 

Poštovani,

Primio sam Vaše pismo koje predstavlja Vaš pogled na Strategiju spoljne politike koju je usvojilo Predsjedništvo BiH na 45. redovnoj sjednici održanoj 13.03.2018. Početak Vašeg pisma obiluje teškim kvalifikacijama i uvredama, ali je argumentacija koju ste tim povodom izložili mizerna i ne pruža nikakvu osnovu za ozbiljnu polemiku i suštinsku razmjenu argumenata. No, zarad javnosti i potrebe da se čuje i moj komentar na potpuno neargumentovane kritike, odgovoriću na neka od pitanja koje ste pokrenuli u svom pismu.

Strategija je dokument koji usvaja isključivo Predsjedništvo BiH, u skladu sa ovlaštenjima iz člana 3. stav 1 i člana 5. stav 3. Ustava BiH i nije propisana nikakva obaveza javne rasprave. Podsjećam Vas da sam tokom 2003. godine, kada je usvajana prošla Strategija spoljne politike, bio ministar inostranih poslova BiH i da je ona usvojena na moj prijedlog, te o proceduri njenog donošenja znam mnogo više od Vas.

Budući da Vi lično u tome niste ni na koji način učestvovali, bilo bi pametnije da se suzdržite od držanja lekcija o stvarima o kojima nemate pojma. Ja od Vas nisam nikad tražio da me konsultujete o pitanjima o kojima, u skladu sa Ustavom, odlučuje predsjednik Republike Srpske, pa i od Vas očekujem da se ne petljate u nadležnosti člana Predsjedništva.

Prilikom pripreme Strategije konsultovao sam se sa velikim brojem domaćih stručnjaka, ambasadora i profesora iz Republike Srpske, koji o međunarodnim prilikama znaju mnogo više od Vas i niko od njih nije imao ozbiljniju primjedbu na sadržaj Strategije.



Strategija, kako joj i sam naziv kaže, predstavlja načelan dokument i kao takav nije ni zasluživao pažnju koju ste mu dali. Ja znam, a uvjeren sam da to vidi i javnost, da je Vaša kritika samo pokušaj moje diskreditacije, jer sam Vam protivkandidat na izborima. Za razliku od Vas, ja se ne bojim argumentovane rasprave i nemam namjeru da vodim ovako prljavu kampanju koju ste Vi već počeli.

Tačno je da se u Strategiji ukazuje na potrebu da BiH u procesu pridruživanja aktivno prati zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku Evropske unije. Začuđuje me da to smatrate pogrešnim, jer je to obaveza svake zemlje koja želi da postane član EU. I sami ste toliko puta rekli da podržavate članstvo BiH u EU, a zaprepašćen sam da do sada niste znali da to podrazumijeva i praćenje zajedničke spoljne i bezbjednosne politike EU.

Još me više čudi da ne znate da je isti stav sadržan u članu 10. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je predsjedavajući Savjeta ministara g. Nikola Špirić potpisao 2008. godine u ime BiH. Podsjećam Vas da je član Predsjedništva BiH u to vrijeme bio g. Nebojša Radmanović. Niko od njih, pa ni Vi lično, niste imali primjedbe na ovaj stav, iako je u dokumentima koje su potpisali Vaši predstavnici u pitanju ugovorna obaveza Bosne i Hercegovine, a u Strategiji samo načelno opredjeljenje.

Isti odnos prema zajedničkoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici EU sadržan je i u odgovorima na pitanja iz Upitnika EU koje je usvojila Vlada RS koju vodi gospođa Željka Cvijanović, Vaš najbliži saradnik. Vi lično ste više puta isticali svoj ponos zbog načina kako su odgovori pripremljeni i usvojeni u institucijama. Zaprepašćen sam stepenom Vašeg neznanja o tome šta su usvajale institucije Republike Srpske koji je vidljiv iz Vašeg pisma. Da ste ovo znali, sumnjam da biste mi ikada poslali onakvo pismo.



Pozivam Vas da ne izmišljate i podmećete mi tobožnje nametanje sankcija Rusiji. Toga nije bilo niti će biti dok sam ja član Predsjedništva BiH, pa makar to značilo i zaustavljanje evropskog puta. Podsjećam Vas da sam po izboru za člana Predsjedništva zatekao ugovor o izvozu naoružanja u Ukrajinu, čemu se Rusija suprostavila. Kadrovi iz Vašeg SNSD su kukavički pobjegli od tog problema, a ja sam uspio da spriječim izvoz oružja, što je Rusija itekako znala da cijeni.

Ujedno Vas podsjećam da se u Strategiji nigdje ne spominje članstvo BiH u NATO, što čak ni Vi ne možete da negirate. Smatram da BiH ne može postati član NATO sve dok i ako Srbija ne bude u NATO. Taj stav jasno zastupam već duže od deset godina i nemam ga namjeru mijenjati.

Nažalost, podsjećam Vas da je gospodin Radmanović, uz Vašu ličnu saglasnost, zatražio odobravanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO. Moram Vas podsjetiti da ste taj zahtjev, pun hvalospjeva NATO-u, podnijeli nakon što je Srbija već donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, što je tek krajnje licemjerno i suprotno interesima srpskog naroda u cjelini. Valjda znate da je Vašem zahtjevu odmah udovoljeno i da je taj Plan odobren u Talinu.

Trenutni nivo odnosa sa NATO je posljedica političkih odluka koje ste donijeli Vi i SNSD, tako da na aktiviranje tog Plana ne mogu više uticati organi BiH. Zbog toga je kukavički bježati od sopstvene odgovornosti i za vlastite greške, kada je u pitanju NATO, optuživati bilo koga drugog.

Ukoliko ste iz ovog pisma saznali činjenice koje do sada niste znali, onda ću biti manje tužan zbog stila komunikacije koji namećete. Ako i u budućnosti nastavite da izvrćete činjenice i vrijeđate, uvijek ćete dobiti adekvatan odgovor.

S poštovanjem,

Mladen Ivanić
Član Predsjedništva BiH
iz Republike Srpske



BN televizija

Komentari / 82

Ostavite komentar
Name

Vuk

26.03.2018 13:10

borba za fotelju u Predsjedništvu BiH je počela :D uzmite kokice i udobno se smjestite na kauč..

ODGOVORITE
Name

... DA ČIKO B'ONU...

26.03.2018 13:35

Jooj jooj ala će da ga čika mile kmečavac mali miš pop'ši Ivaniću i to kvalitetno! Nejač iz Snsd svaki dan stenju,jauče i kmeče!

Name

Za ovok ciku

26.03.2018 14:43

Ej,jebo te Zagor,stvarno si bolestan.

Name

modricanin

26.03.2018 14:43

Dobi baja "samar" da bridi i drugi obraz. Pozdrav Mladenu i buducem predsjedniku RS Vukoti.

Name

Drasko iz Prijedora

26.03.2018 14:49

Zahvaljujuci i Dodiku ja sam se tek 2010 naso u Kanadi sve sa zenom i djecom . I bas cu uz kokice i naravno pivo uzivati u prepucavanju Dodika, Ivanica, Bakira,... iako pored novostecenog drzavljansva Kanade imam i drzavljanstvo BH, tj, RS ne pafa mi na pamet da se ovde u kanadi registrujem za izbore u Bosni jer znam da bi mi na vrata zvonili emisari da glasam za ovog ili onog. A to su vec poceli nedeljom u crkvi i zato onima u crkvi ne dam svoju kucnu adresu ili telefon jer bi udavili govoreci i patriotizmu - koji politicar je veci patriota.

Name

Ok

26.03.2018 14:51

Ako sagledamo cinjenice sta je sve Milokrad rekao/izjavljivao Oopa onda nije ni cudu kojim se sve melodrama ova ubleha sluzi.Doslovno receno postoje video zapisi o tome svemu sto on javno negira.Covjek je pravi prevarant koji samo obmanjuje narod,a narod ko narod vjeruje bolesnom, kao sto sam rece ima papire za to ha ha ha,ispade svi bolesni a on zdrav.

Name

Realno

26.03.2018 15:37

I ovaj ivanic toliko se hvali kao da je on sam presednik BiH i ti ako nisi gori od njega nisi ni bolji idi glavonja u krevet.

Name

ROMANIJA

26.03.2018 15:40

Ja što mu ga Ivanić šuknu svaka mu čast hahahahahahahaha....od ovoga boli bulja hahahaha..

Name

Sinj

26.03.2018 16:14

Drasko kralju čuvaj porodicu i glasaj obavezno zbog nas ovdje.

Name

Dire Straits

26.03.2018 16:43

@Draško Prijedor: Pozdrav. Ako možeš reći na koji si se način uselio u Kanadu? Šta ti je bilo potrebno?

Name

re drasko iz prijedora

26.03.2018 17:57

Zbog glasova dijaspore je premijerka i obilazila Crkve po SAD i Kanadi da iste lobiraju da se glasa za snsd SEKTU. Vas iz dijaspore ne mogu kupit za 20 - 50 km ili obecanjem o zaposlenju. Ako mislite dobro familiji koja zivi u RS, i koju novcano pomazete glasacete da se ova banda koja unistava Republiku Srpsku 14 godina, posalje na dugotrajne robije. Registrujte se i glasajte za promjene i buduceg Predsjednika RS Vukotu Govedaricu i SDS.

Name

Za Cika Bonu

26.03.2018 18:23

Koja si ti budaletina,dal ti roditelji znaju da nisi popio terapiju.

Name

Zoran

26.03.2018 18:26

Za ovog cika bonu dali ti znaju roditelji da nisi popio terapiju ili nema lijeka za tebe.

Name

Srđan

26.03.2018 18:31

To Mladenene dajda te zajebava glumac,dezerter i hajduk koji je od patriotizma koji vam je oteo po savjetu stranih špijuna napravio biznis.

Name

Mile Karič

26.03.2018 18:45

Ko to bješe Milorad. Treba se uzeti mnogo pa čitati da bi nešta spoznao. Ovaj ivanić vam je sve objasnio da li vam je jasno ili ne to je vaš problem. Idite u zaborav trebaju doci produktivne snage koje znaju šta rade, vi ste tu više od petnaest godina i doveli ste do toga da se svi isaljavamo i idemo iz naše nam jednine otađbine. Sram vas bilo.

Name

kkk

26.03.2018 13:10

Ivanic se pogubio, izmice mu fotelja nakon 30 godina i sada je u problemu, kako bez fotelje?

ODGOVORITE
Name

re-Kkk

26.03.2018 13:50

Baš neznam kome se bliži kraj posle ovako teškog pisma od Ivanića.Ivanić iznosi činjenice koje niko ne može pobiti.Ivanić je oličenje kulture, poštenja, patriotizma,i pameti što je za nas jedini izlaz od nakaradne politike koju vodi SNSD.

Name

Re "kkk" RASPUCHIN

26.03.2018 14:18

Што се "велики баја" у опште и обраћао Иванићу? Зар није рекао да ће његов пријатељ Драган Човић штитити интересе Срба у предсједништву? Ако је тако , зашто је Човић изгласао одлуку на коју се "велики баја" жали? А ако је Човић погријешио , што не каже Човићу да он повуче (наравно , мисли се на одлуку)?

Name

Професор

26.03.2018 14:49

Драги ККК (надам се да није Ку Клукс Клан), Младен Иванић има префикс проф. др, он једе зарађен хљеб већ деценијама као универзитетски професор. Мислим да је већа фрка „великом вођи" шта након избора.

Name

C

26.03.2018 15:42

Drasko iz kanade mozes imati drzavlnsvo drzaveBiH a ne entitea.

Name

Re Kkk

26.03.2018 16:58

Covjeka je zaboljela glava jer nije razumio sta Ivanic pise. Nigdje psovke, nigdje bar familiju da mu opsuje. Samo neke recenice koje su Kkk-u i gomili njegovih istomisljenika nerazumljive. A od toga ih pocinje boljeti glava.

Name

Re kkk

26.03.2018 17:18

Ja koja si ti budaletina jadan bio.

Name

...da ciko b'onu...

26.03.2018 13:10

E moj Milorade sad se vidi da je po tebe najbolje bilo da si ostao mesar i traktorista.

ODGOVORITE
Name

P.P NJEGOŠ

26.03.2018 13:39

Obična mrcina,sirovina,klovn i karikatura od čovjeka! Najveći srpski lopov i kriminalac!!!

Name

Maša

26.03.2018 13:14

Istina će uvijek pobjediti laž i obmanu.

ODGOVORITE
Name

razumio

26.03.2018 13:17

Ova dva clana sadasnje vlade ne rade ocigledno za istu stvar za koju su im glasaci dali mandate. Da je tako pokazuje i nacin komunikacije jer bi inace ovakve stvari ova dvojica rascistili u redovnim susretima ili zajednickim gremijima a ne preko javnog mijenja. Ovako to isto mijenje jasno vidi u cemu lezi neuspjeh vlade. Vec odavno je ona trebala biti suspendovana jer uglavnom ne funkcionise..

ODGOVORITE
Name

NTR

26.03.2018 14:18

Ne se pise odvojeno u glagolskim oblicima, osim tri izuzetka, srpski je clan, a "srbska cast".

Name

TRN

26.03.2018 13:17

Ti si izabran glasovima Bosnjaka i onda se nepredstavljaj kao Srbski clan presednistva....

ODGOVORITE
Name

ZA TRN

26.03.2018 13:35

SEKTO ŠTO VAM NE ODGOVARA GLASOVIMA BAŠNJAKA.A ŠTO ŠPIRIĆ KLANJA SA BAKIROM UREDU JE ŠTO KOKOŠINJAC PO SARAJEVSKIM KLUBOVIMA PRAVI BAHANALIJE UREDU.STO ŠĆEPO-FAHRO DOGOVARA SA DIDIKOM KLEVETANJE ZA ŠIRE NARODNE MASE?KAKO BOSNJACKE GLASOVE DOBI ŽE ELJANA U ZVORNIKU.GUBE LJUDSKE

Name

Kiza

26.03.2018 13:45

Mislim da si pobrkao loncice jer je baja za predsednika RS izabran glasovima muslimana i krvata...

Name

borac

26.03.2018 13:56

Svaki posteni gradjanin ce glasati za Ivanica ali sam siguran da ce Dodik pobijediti tu ga treba medjunarodna zajednica i tu ce biti kraj

Name

Gavrilo Princip

26.03.2018 14:02

Ivanić je za tebe i sve vas iz " crvene sekte " gospodin čovjek! Elokventan, obrazovan, moralan... jednostavno - primjer dosljednog, principijelnog političara i patriote, koji bi se mogao lako spustiti na nivo Dodika i njegovih trabanata, ali to mu ne dozvoljavaju naprijed navedene osobine, pošto je u pitanju ono najbitnije - enormna razlika u karakteru! Pošto, vidim, škole nisi vidio ni na odmoru, preporučujem ti da bar sada ponešto pročitaš!

Name

Poslednji kineski car

26.03.2018 14:19

@TRN: Što tebi smetaju glasovi Bošnjaka? I to su ljudi i stanovnici Republike Srpske. Da nebi ti možda uvodio nekome ovdje nekakve žute trake oko rukava? Kada je Mile prvi put postao premijer sa glasovima Bošnjaka i Hrvata onda ti nije smetalo? I takvim stavom samo odmažeš Srbima koji žive u Federaciji? Šta bi oni trebali biti tamo, građani drugog reda? Po tebi nebi smjeli ni glasati kao ni Bošnjaci ovdje? Neće moći druže moj. To je totalno pogrešna i suicidna politika koju zastupa tvoj komšija. Politika koja je najviše uperena protiv Srba. Nisi ni svjestan šta podržavaš, na žalost.

Name

nn

26.03.2018 14:36

TRN jesu bolji hrvatski glasovi? Predsjednik je javno rekao dace hrvati bolje predstavljati RS od SzP! Mini se cini dasu nam hrvati kroz istoriju ucinili vise zla nego muslimani.

Name

Re Trn

26.03.2018 18:44

Ne znam koliko imas godina ali si vec izgubljen kao covjek. Ja imam prijatelja i Bosnjaka i Hrvata, normalnih i lijepi vaspitanih, za razliku od tebe spodobo u ljudskom obliku.

Name

ACO V.

26.03.2018 13:17

Ne razumije Krkan iz Bakinaca akademski rijecnik!

ODGOVORITE
Name

Lepa

26.03.2018 14:02

Ovaj i ovakvi komentari i rečnik je slika biračkog tela szp, zato ste tu gde jeste! U podrumu. Tu ćete i ostati

Name

re ''Lepa''

26.03.2018 16:22

A vi botovi crvene sekte jako ste kulturni i nepisete gluposti na ovom portalu...kako da ne.

Name

In

26.03.2018 13:18

Svaka cast Ivanicu . Odmeren moralan politicar za razliku od baje satordzije koji bi i rodjenu majku zrtvovao za ostanak na vlasti.

ODGOVORITE
Name

... DA ČIKO B'ONU...

26.03.2018 13:21

Bravo Ivaniću! Jasan i pošten odgovor kmečavcu propalom tzv precedniku Rs mesaru miletu jadniku koji je neurozan i svaki dan stenje,kmeči i jauče pod sankcijama! Mora pojesti barem tonu pure da bi Vas pobijedio! Vi ćete ga pomesti ko prazan špajz! Pocepaćete ga ko cigo bajaderu! Ovi krimosi i nejač iz Snsd su gotovi! Svaka čast Ivaniću!!!

ODGOVORITE
Name

Bl

26.03.2018 14:09

Iz Vaseg opisa kako ce Ivanic pobijediti Dodika,se jasno vidi da ste u najmanju ruku akademski gradjanin. Vidi se da ste citav zivot posvetili skolovanju

Name

Dire Straits

26.03.2018 14:40

Ta dvojica što po cijeli dan dijele i jedu bonbone / mala i velika slova bi se trebali dogovoriti i usaglasati koga i kada podržavaju? Jedan dan jedne, a drugi dan druge?! I slažem se Bl da se radi o akademskom građaninu. To je toliko očito da se naprosto odmah primjeti ?! Jednostavno bode oči?!

Name

Re BL

26.03.2018 14:44

Puš' kura' gnjido botovska! Ušljo ušljivi viriš i zaudaraš iz mesareve guzic' jeb' te on smradu jedan botovski!!!

Name

Maćak

26.03.2018 13:22

Sunce ti jebem dokle više sa ovim govnima od pojedinaca u vlasti.

ODGOVORITE
Name

... DA ČIKO B'ONU...

26.03.2018 13:22

Bravo Ivaniću! Jasan i pošten odgovor kmečavcu propalom tzv precedniku Rs mesaru miletu jadniku koji je neurozan i svaki dan stenje,kmeči i jauče pod sankcijama! Mora pojesti barem tonu pure da bi Vas pobijedio! Vi ćete ga pomesti ko prazan špajz! Pocepaćete ga ko cigo bajaderu! Ovi krimosi i nejač iz Snsd su gotovi! Svaka čast Ivaniću!!!

ODGOVORITE
Name

Xxx

26.03.2018 13:25

Ivanicu ne diraj Baju Pitajte Baju koliko kosta avion na relaciji Banja Luka do Linza da bi u Lincu u crkvenim prostorijama idrzao predizborni razgovor i to pred 50 prisutnih. Uzas. Vazno je da se on i Zeljkica malo provozaju. Narode razmislite za koga glasate...

ODGOVORITE
Name

Osvit

26.03.2018 13:26

Izgleda da negativan komentar o Rusima u ovoj zemlji smije dati samo Mektic.Vodite vi gospodo i jedan i drugi politiku u interesu ove zemlje i njenih naroda i gradana i manite se navijanja u sukobima velikih jer ce nam se to sigurno obiti o glavu.

ODGOVORITE
Name

@Osvit

27.03.2018 18:58

Bravo za komentar...odavno nisam procitao pametnije i razumnije misljenje od ovoga.

Name

Ala mu ga suknu

26.03.2018 13:43

Mladene, brate, ala si mu ga suknuo. Poduboko. Zar on, Mile, najveći Baja, a da o nečemu nema pojma, pa on je kao vegeta- u sve se petlja i svakom loncu je poklopac. Neka si ga spustio na zemlju- svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Hamis

26.03.2018 13:46

Ma ti si samo malo nizi od njega i bucmastiji sve ostalo je u 5 deka ,i ti si il na vlasti ili uz vlast od rata do danas i nista nisi napravio a bio si skoro pa sve i na republickom i drzavnom nivou. A da umalo da zaboravim on je sirov a ti podmukao i skolovan.

ODGOVORITE
Name

re

26.03.2018 20:31

Ti si bot koji ima pokvarenu priču da bi izjednačio pametnog čovjeka sa fukarom, ali ti neće to uspjeti, prepoznat si, kao argument ti je da je gospodin, doktor, profesor Ivanić isto što i traktorista i lažov koji je sam javno ispričao da je poorao tuđu njivu, nije znao koja je njegovog Bogde, pametnom dovoljno???

Name

borac

26.03.2018 13:52

Baja nezna sta je prije sat vremena rekao jer sve cita a savjetnici losi i polupismeni nije mu lako .

ODGOVORITE
Name

Bravo

26.03.2018 14:01

E nek si mu skreso, neznalica okruzen poltronima.

ODGOVORITE
Name

dott

26.03.2018 14:04

Ivaniću , dzaba si pisao kad to ovaj malj iz Laktaša neće razumjeti.

ODGOVORITE
Name

Pale

26.03.2018 14:13

Bravo g.Ivaniću,samo napred do pobede.

ODGOVORITE
Name

Petar Aleksić

26.03.2018 14:13

Dobro,možda ne zna to,ali za dinastiju Nemanjica,za Svetog Savu je ekspert!?

ODGOVORITE
Name

!!!

26.03.2018 19:40

Očekivao sam od njegove svetosti Patrijarha Irineja da će odmah po izrečenim glupostima pod Svetosavskom kupolom teškom 40 000 tona i visokom 87 metara (visina od patosa do vrha krsta na centralnoj kupoli) poslati Mili na primjer žitiju svetog Save od Teodosija ili neku drugu literaturu u kojoj piše kad je sv. Sava živio? Kad i gdje je se upokojio? Kad je iz Trnova (Bugarska) mrtav premješten u Mileševu i posle koliko vjekova je zloglasni Sinan-paša uradio to što je uradio. Sve to da se pročita za nekog "načitanog" kao što je Mile dovoljno je par sati. Za Milu i snsd je samo bitno da se lupeta, a to što to nema veze sa zdravom pameti koga je briga za to?

Name

OMIS

26.03.2018 14:20

Udarila vila na Alija, ko će ovo izdržati do izbora.... .

ODGOVORITE
Name

obični komentator

26.03.2018 14:21

Kada sam ja neki dan komentarisao Dodikovo pismo i naveo da predsjedništvo ili član predsjedništva BiH nije dužan ni po kojem osnovu kontaktirati niži nivo vlasti moj komentar se našao na cenzuri. predsjedništvo BiH je vrhovna institucija i ono kao takvo niti kome polaže niti će polagati "račune",osim što Baja uvodi neke ne dejtonske ne ustavne termine on bi još i da mu Predsjedniptvo BiH piše raporte. Baja tu priču može prosipati nepismenom biračkom tijelu, ali ima nas koji smo malo pismeniji. Nažalost godinama, pa i decenijama se srpski narod dezinformiše i laže

ODGOVORITE
Name

P.P NJEGOŠ

26.03.2018 14:47

Propali mesar ostaje mesar cijeli zivot! Njemu je bitno sacuvati 100-ine opljackanih miliona da nebi zavrsio u zatvoru! Briga njega za Rs! Vidis da se sve raspada i propada u Rs!

Name

Majstor

26.03.2018 14:37

Mladen je učitelj svima političarima iz RS.Svaka čast Mladene!!!

ODGOVORITE
Name

višegrađani

26.03.2018 14:58

Izuzetno pismen i kulturan odgovor gospodina Ivanića, za one koji žele da ga pravilno tumače, u njemu nema viber poruka ni podmetanja, samo ovakvi kulturni odgovori mogu i biće odlučujući da gospodin Ivanić dobije našu podršku koju do sada nije nikada imao.

ODGOVORITE
Name

NI

26.03.2018 15:08

SVAKA ČAST IVANIĆU SAMO ISTINOM TI MEKTIĆ I ETO POBJEDE ISTINA VIŠE BOLI DO POBJEDE.

ODGOVORITE
Name

novi

26.03.2018 15:20

To mladene...jessi ga zakucao.da ima imalo obraza odustao bi od trke ,al otkud fukari obraz...

ODGOVORITE
Name

Dragi

26.03.2018 15:36

E izbora i jada Dodik i Ivanic. Najobicnije smece.

ODGOVORITE
Name

RE

26.03.2018 16:29

Kandiduj se ti, da imamo elitu!

Name

Dragi

26.03.2018 16:52

Nisam politicar, ja sam software inzinjer. Ne znam nijednog profesionalca iz moje struke da se bavi politikom. Najgori iz moje struke bi bili devet milijardi puta bolji od ovog smeca. Obojica su smece, a ako ti ova 'ljepota' u kojoj dole ljudi zive ima nekog smisla izvoli i divi im se. Neuki i glupi su omiljena podrska dvojke gore.

Name

DA?

26.03.2018 17:15

To sto Petar kaze o Pavlu, vise govori Petar o Petru nego o Pavlu...

Name

Dragi

26.03.2018 18:11

Ha? Jesi ti zdrav?

Name

Milica

26.03.2018 18:28

Ah ovoga software inzinjera, pravi lik, blati obojicu a nema predlog, jedino njega da izvučemo iz anonimusa softwarea pa da ga ubacimo u kampanju pa da budemo sretni..

Name

MISTER NO

26.03.2018 15:40

Velika podrška za gospodina dr. Mladena Ivanića!

ODGOVORITE
Name

Bajkeri

26.03.2018 15:57

Citajuci izjave-pisma i jednog i drugog dalazim do zakljucka da su njih dvojica veliki neprijatelji BiH i da bi ih trebalo proglasiti nepozeljnim osobama opasnim po interese drzave u kojoj i od koje zive.Nebi bilo zalosno da su samo njih dvojica takvi.Svi su oni isti i patriote su samo kad su njihovi interesi u pitanju.Logicno pitam Dodika i dodikovice kako neko ko kaze da BiH nije drzava ima obraza i morala da se kandiduje za clana predsjednistva.Na ovom primjeru pokazuje se moral i glupst naroda(u mnozini) i politika licnih interesa.

ODGOVORITE
Name

re

26.03.2018 20:42

nemoguće je porediti ova dva čovjeka, Ivanić je za baju prvo obrazovan, kuluturan, odmjeren, on ovo sve zna reći i na stranom jeziku, dok baja nezna ni naš dovoljno, prestanite kriti lažova i dezertera' vidimo dokle nas je doveo.

Name

Mami

26.03.2018 17:45

Bravo Ivaniću. Svaka čast! Glasaće o za tebe i Govedaricu!

ODGOVORITE
Name

Dewac

26.03.2018 18:10

Sve cu uciniti samo nedam fotelju a narod drzim bez buducnosti prava kombinacija.

ODGOVORITE
Name

Hmm

27.03.2018 09:04

Ostavi ti Dodika na miru, šta ti imaš sa njegovom foteljom.

Name

domi

26.03.2018 18:17

Sro se ivanicu,prepisjes sa ovim djilkosem.nije on tvoj nivo.on je ruzna proslost srpskog naroda.uce u istoriju kao negativac,koji je sam sebi zabio gol,zbog svoje alavosti,kriinala,lazi,seljakluka,primitivizma,i svega sto je nedostojno jednog predsjednika.ali nasrecu to vise nikad biti nece.

ODGOVORITE
Name

Za Cika Bonu

26.03.2018 18:29

Koja si ti budaletina,dali ti roditelji znaju da nisi popio terapiju ili jos lijek nije izmisljen za tebe pa tako lupetas a izgleda da tako i izgledas.

ODGOVORITE
Name

re

26.03.2018 18:42

A jel mislis da si ti pametan. Covjek je rekao istinu,a sto si ti zaljubljen u dodika,to je tvoj problem.vol ga brate i ne citaj bn,gledaj rtrs,dodikoviziju.

Name

modricanin

26.03.2018 18:34

Lijepi Zeljko misli da je pametniji kad stavi djozle. Biba obicna. Lobira donacijama Popovima po SAD i Kanadi da glasaju za Sektu.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

26.03.2018 21:48

Nije Dodik Ivaniću ni do kolena! Ivanić je gospodin koji u razgovoru poseže za činjenicama. Dodik mu dođe kao oni što ispred zadruge bistre svetsku politiku.

ODGOVORITE
Name

Joja

27.03.2018 09:26

Nek’ si mu skres’o.

ODGOVORITE