Начелник укинуо ванредно стање

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић који руководи општинским Штабом за ванредне ситуације, укинуо је данас ванредно стање за подручје Млинарица, гдје се четири дана интезивно санирало клизиште на савском насипу.

Република Српска 26.03.2018 | 14:24
Начелник укинуо ванредно стање
На неприступачном терену у Млинарицама, општинске службе и грађани, уз помоћ војске и хеликоптера Оружаних снага БиХ, као и представника сусједних општина, добро организованом акцијом санирали су насип и тако одбранили то подручје од поплава.

Највише воденим, али и ваздушним путем, на оштећени дио насипа у Млинарицама достављено је 19.500 врећа са пијеском.

“Акција је окончана синоћ у 20.00 часова. Општина Козарска Дубица учинила је све што је у њеној могућности и успјешно је обезбиједила оштећење на насипу, а радове на реконструкцији насипа сада преузимају надлежни органи”, рекао је шеф Одсјека цивилне заштите Ђуро Трубарац.

Он је прецизирао да је данас у 12.00 часова водостај Саве у Доњој Градини износио 870 центиметара, те да је за посљедња 24 часа опао 14 центиметара.

Ванредне мјере заштите од поплава на овом подручју биће на снази док водостај ријеке Саве не дође до 820 центиметара.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Па

26.03.2018 12:30

Ај сто цујем да је народ одбранио насип и самим тим куце и имовину, сто цујем да је војска била 2 сата, него има ли ико ко би требао одговарати за свој рад сто је досло до тога да људи дан и ноц раде без накнаде итд.. мора ли се одговарати у овој дрзави или не? Видјет цемо ових дана, ако се не мора одговарати онда је моја одлука да побјегнем главом без обзира одавде исправна..хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

26.03.2018 14:12

Ништа од тог пријатељу. Ја, као неко ко је био читаво вријеме на том насипу, сам видјео шта се све ради а на који начин. Сви се ломе и увлаче кад је Додик дошао. Ја сам одлучио да одлазим са својом породицом и да се не окрећем. Ауф wиедерзехен!

Name

Хумор

26.03.2018 15:23

Које црне ОС БиХ??? Нити машине нити кадрове имају...ту су били за сликање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник са насипа

26.03.2018 15:31

Свака цаст свима који су даноноцно радили цим миле стигао појединци треце за додиком ко стенци за кујом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааа

26.03.2018 15:45

А зашто је дошло до клизишта и оштећења насипа??? Да неким случајем, ето можда, нема везе са експлоатацијом шљунка, прављењем пута преко насипа и лоше поправљеним насипом након? Мане, ипак је то Сава подлокала, нико није крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

26.03.2018 20:25

Кажу сад ови из владе и министар Тегелтија да су криви мјештани због експропријације земљишта. Дакле и да јесте истина, а није, на дијелу насипа гдје се и појавило клизиште, кривац су искључиво извођачи радова јер су скинули стари помоћни насип који су некад Титини инжењери поставили ту јер су они тад били паметнији и знали да је ту низак терен и да постоји опасност од клизишта. Фортис група је тај помоћни насип скинула и још га поткопала најмање 1 метар, "правећи" пут. Дакле, кривац је искључиво ФОРТИС ГРУПА!