Načelnik ukinuo vanredno stanje

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić koji rukovodi opštinskim Štabom za vanredne situacije, ukinuo je danas vanredno stanje za područje Mlinarica, gdje se četiri dana intezivno saniralo klizište na savskom nasipu.

Republika Srpska 26.03.2018 | 14:24
Načelnik ukinuo vanredno stanje
Na nepristupačnom terenu u Mlinaricama, opštinske službe i građani, uz pomoć vojske i helikoptera Oružanih snaga BiH, kao i predstavnika susjednih opština, dobro organizovanom akcijom sanirali su nasip i tako odbranili to područje od poplava.

Najviše vodenim, ali i vazdušnim putem, na oštećeni dio nasipa u Mlinaricama dostavljeno je 19.500 vreća sa pijeskom.

“Akcija je okončana sinoć u 20.00 časova. Opština Kozarska Dubica učinila je sve što je u njenoj mogućnosti i uspješno je obezbijedila oštećenje na nasipu, a radove na rekonstrukciji nasipa sada preuzimaju nadležni organi”, rekao je šef Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.

On je precizirao da je danas u 12.00 časova vodostaj Save u Donjoj Gradini iznosio 870 centimetara, te da je za posljednja 24 časa opao 14 centimetara.

Vanredne mjere zaštite od poplava na ovom području biće na snazi dok vodostaj rijeke Save ne dođe do 820 centimetara.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pa

26.03.2018 12:30

Aj sto cujem da je narod odbranio nasip i samim tim kuce i imovinu, sto cujem da je vojska bila 2 sata, nego ima li iko ko bi trebao odgovarati za svoj rad sto je doslo do toga da ljudi dan i noc rade bez naknade itd.. mora li se odgovarati u ovoj drzavi ili ne? Vidjet cemo ovih dana, ako se ne mora odgovarati onda je moja odluka da pobjegnem glavom bez obzira odavde ispravna..hvala

ODGOVORITE
Name

Realista

26.03.2018 14:12

Ništa od tog prijatelju. Ja, kao neko ko je bio čitavo vrijeme na tom nasipu, sam vidjeo šta se sve radi a na koji način. Svi se lome i uvlače kad je Dodik došao. Ja sam odlučio da odlazim sa svojom porodicom i da se ne okrećem. Auf wiederzehen!

Name

Humor

26.03.2018 15:23

Koje crne OS BiH??? Niti mašine niti kadrove imaju...tu su bili za slikanje.

ODGOVORITE
Name

Radnik sa nasipa

26.03.2018 15:31

Svaka cast svima koji su danonocno radili cim mile stigao pojedinci trece za dodikom ko stenci za kujom.

ODGOVORITE
Name

jaaa

26.03.2018 15:45

A zašto je došlo do klizišta i oštećenja nasipa??? Da nekim slučajem, eto možda, nema veze sa eksploatacijom šljunka, pravljenjem puta preko nasipa i loše popravljenim nasipom nakon? Mane, ipak je to Sava podlokala, niko nije kriv

ODGOVORITE
Name

Realista

26.03.2018 20:25

Kažu sad ovi iz vlade i ministar Tegeltija da su krivi mještani zbog eksproprijacije zemljišta. Dakle i da jeste istina, a nije, na dijelu nasipa gdje se i pojavilo klizište, krivac su isključivo izvođači radova jer su skinuli stari pomoćni nasip koji su nekad Titini inženjeri postavili tu jer su oni tad bili pametniji i znali da je tu nizak teren i da postoji opasnost od klizišta. Fortis grupa je taj pomoćni nasip skinula i još ga potkopala najmanje 1 metar, "praveći" put. Dakle, krivac je isključivo FORTIS GRUPA!