Дачић: Народ да стане иза Вучића

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да сви у Србији треба да стану иза предсједника Србије Александра Вучића и његовог чврстог одбијања да призна самопроглашено Косово.

Србија 26.03.2018 | 10:01
Дачић: Народ да стане иза Вучића
"Да знају да иза тога стоји народ, а не да Вучића самог остављамо пред разним притисцима. То је мој циљ, да ЕУ и Приштина знају да њихове лажи и преваре морају да имају крај", рекао је Дачић за "Вечерње новости".

Лист наводи да би ове седмице требало да буде одржан састанак Вучића и кључних државних функционера у вези са преговорима у Бриселу, а Дачић је потврдио да ће том приликом поновити приједлог да Србија повуче потпис са бриселског споразума.

Он је појасно да је пакта сунт серванда основно начело уговорног права по ком је закључени уговор закон за уговорене стране, које су дужне да испуне своје обавезе и додао да уговорене стране не могу једнострано да мијењају одредбе или да одустану од мијењања уговора.

"То зна сваки студент права, па би морале да знају и Приштина и ЕУ ", нагласио је Дачић.

Он је подсјетио да је имао више од 40 састанака са бившим високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон и предсједником самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем да би дошло до споразума и додао да је, када пет година послије тога нема ништа од Заједнице српских општина, логично да се у Србији осјећају превареним.

Дачић је истакао да је лицемјерна изјава премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја да није ни прочитао бриселски споразум.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Освит

26.03.2018 08:23

Самим тим сто се наметнуо као апсолутни владар Србије са јасним амбицијама да постане и владар свих Срба Вуциц је преузео обавезу и одговорност да рјесава и питање Косова назалост сам јер иоле организована опозиција и невладин сектор не постоје, него само они који се диве генијалности непогресивог воде.И зато нам је ваљда судбина да нам појединци доносе вазне одлуке у име народа и дрзаве и то углавном погресне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

26.03.2018 08:39

90-те: Слобо, Шешељ...ви им подмладак...данас ви јашете по нама...за 20 година ваш подмладак ће исто причати као и ви...они стварно мисле да су они неки генијалци, а ми сви редом глупани?! ДОСТА ВАС ЈЕ! Резултати све говоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

26.03.2018 09:06

Само неце имати коме прицати . Губе неколико стотина хиљада људи годисње. Гори су од рата и од куге а и осиромасеног уранијума.

Name

Рс

26.03.2018 09:23

Па ко потписа капитулацију и преда Косово Албанцима нису марсовци ваљда

ОДГОВОРИТЕ
Name

напред

26.03.2018 09:29

Сви Срби треба да се уједине. У једну дрзаву, под једним водјством!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.03.2018 09:46

Ја конто испод сљиве.

Name

рере

26.03.2018 11:21

Све иде у том правцу,код нас је 12 и пет ......алармантније од поплаве.