Dačić: Narod da stane iza Vučića

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog čvrstog odbijanja da prizna samoproglašeno Kosovo.

Srbija 26.03.2018 | 10:01
Dačić: Narod da stane iza Vučića
"Da znaju da iza toga stoji narod, a ne da Vučića samog ostavljamo pred raznim pritiscima. To je moj cilj, da EU i Priština znaju da njihove laži i prevare moraju da imaju kraj", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

List navodi da bi ove sedmice trebalo da bude održan sastanak Vučića i ključnih državnih funkcionera u vezi sa pregovorima u Briselu, a Dačić je potvrdio da će tom prilikom ponoviti prijedlog da Srbija povuče potpis sa briselskog sporazuma.

On je pojasno da je pakta sunt servanda osnovno načelo ugovornog prava po kom je zaključeni ugovor zakon za ugovorene strane, koje su dužne da ispune svoje obaveze i dodao da ugovorene strane ne mogu jednostrano da mijenjaju odredbe ili da odustanu od mijenjanja ugovora.

"To zna svaki student prava, pa bi morale da znaju i Priština i EU ", naglasio je Dačić.

On je podsjetio da je imao više od 40 sastanaka sa bivšim visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton i predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem da bi došlo do sporazuma i dodao da je, kada pet godina poslije toga nema ništa od Zajednice srpskih opština, logično da se u Srbiji osjećaju prevarenim.

Dačić je istakao da je licemjerna izjava premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da nije ni pročitao briselski sporazum.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Osvit

26.03.2018 08:23

Samim tim sto se nametnuo kao apsolutni vladar Srbije sa jasnim ambicijama da postane i vladar svih Srba Vucic je preuzeo obavezu i odgovornost da rjesava i pitanje Kosova nazalost sam jer iole organizovana opozicija i nevladin sektor ne postoje, nego samo oni koji se dive genijalnosti nepogresivog vode.I zato nam je valjda sudbina da nam pojedinci donose vazne odluke u ime naroda i drzave i to uglavnom pogresne.

ODGOVORITE
Name

Piksi

26.03.2018 08:39

90-te: Slobo, Šešelj...vi im podmladak...danas vi jašete po nama...za 20 godina vaš podmladak će isto pričati kao i vi...oni stvarno misle da su oni neki genijalci, a mi svi redom glupani?! DOSTA VAS JE! Rezultati sve govore.

ODGOVORITE
Name

Igor

26.03.2018 09:06

Samo nece imati kome pricati . Gube nekoliko stotina hiljada ljudi godisnje. Gori su od rata i od kuge a i osiromasenog uranijuma.

Name

Rs

26.03.2018 09:23

Pa ko potpisa kapitulaciju i preda Kosovo Albancima nisu marsovci valjda

ODGOVORITE
Name

napred

26.03.2018 09:29

Svi Srbi treba da se ujedine. U jednu drzavu, pod jednim vodjstvom!

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 09:46

Ja konto ispod sljive.

Name

rere

26.03.2018 11:21

Sve ide u tom pravcu,kod nas je 12 i pet ......alarmantnije od poplave.