Салах неће у Реал!

Ливерпул спремио рекордних 12. 000. 000 као награду за верност! И страшне игре у првој сезони на Енфилду.

Фудбал 28.03.2018 | 19:00
Салах неће у Реал!
Навикли су се навијачи Ливерпула на то да буду разочарани потезима управе и практично редовном продајом најбољих играча, уз довођење појачања често сумњивог квалитета. Мало је оних што су заиста направили разлику у игри Редса, а и када такви наиђу - брзо буду дистрибуирани у редове најбогатијих европских клубова. Довољно је сетити се случајева Луиса Суареза, Филипеа Кутиња, Рахима Стерлинга, раније и Фернанда Тореса, Ћабија Алонса...

Чини се да је ипак врхушка Ливерпула решила да промени ствари и коначно задржи оно најбоље што има како би у скоријој будућности заиста били конкурентни за шампионску круну у Премијер лиги. Као најлепша симфонија за уши навијача Ливерпула дошла је вест да Мохамед Салах жели да продужи останак на Енфилду и после фантастичне дебитантске сезоне у црвеном дресу, упркос томе што се за његове услуге озбиљно интересује Реал! 

Добро упућени острвски медији тврде да је управа Ливерпула врло озбиљна у намери да награди Салахову верност, а самим тим и одличну сезону и понуди му рекордна примања за прилике на Енфилду!

Најбољи афрички фудбалер би могао од лета да парафира уговор на чак 12.000.000 евра годишње, што би му на седмичном нивоу донело чак 230.000 евра! Не само што би постао далеко најплаћенији играч Ливерпула (иза би остао Вирџил ван Дајк са 170.000 евра), већ би Салахова плата скочила готово за чак 60 одсто од онога што сада добија, а то је 140.000 евра.

Реал не планира тако лако да одустане од стрелца 36 и креатора још 12 погодака, мада је Салах већ јавно истакао колико му се допада живот у Ливерпулу.

„Волим Ливерпул. Лепо ми је овде, игра се фудбал какав ја волим и то ми много прија“, поручио је недавно Салах.

Подсетимо, чак из седишта египатског фудбалског Савеза недавно се зачуло да је Салах прва мета Реала после велике овосезонске експлозије, али извори блиски играчу тврде да Салах не размишља о одласку и да се његова ситуација никако не може упоредити са оном у којој је био Филипе Кутињозимус. Бразилац је јавно говорио да жели у Барселону, зато га дуго није било у тиму, због чега је на крају избоксовао други највећи трансфер у историји фудбала. Разлог зашто Салах жели да остане јесте доказивање у Премијер лиги, где је доживео прави кошмар током мандата проведеног у Челсију.

Ливерпул би из целе ситуације могао озбиљно да профитира! Не финансијски, колико резултатски. 

Видећемо само може ли Салах да одоли позиву Флорентина Переза, на кога је мало ко имун...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар