Salah neće u Real!

Liverpul spremio rekordnih 12. 000. 000 kao nagradu za vernost! I strašne igre u prvoj sezoni na Enfildu.

Fudbal 28.03.2018 | 19:00
Salah neće u Real!
Navikli su se navijači Liverpula na to da budu razočarani potezima uprave i praktično redovnom prodajom najboljih igrača, uz dovođenje pojačanja često sumnjivog kvaliteta. Malo je onih što su zaista napravili razliku u igri Redsa, a i kada takvi naiđu - brzo budu distribuirani u redove najbogatijih evropskih klubova. Dovoljno je setiti se slučajeva Luisa Suareza, Filipea Kutinja, Rahima Sterlinga, ranije i Fernanda Toresa, Ćabija Alonsa...

Čini se da je ipak vrhuška Liverpula rešila da promeni stvari i konačno zadrži ono najbolje što ima kako bi u skorijoj budućnosti zaista bili konkurentni za šampionsku krunu u Premijer ligi. Kao najlepša simfonija za uši navijača Liverpula došla je vest da Mohamed Salah želi da produži ostanak na Enfildu i posle fantastične debitantske sezone u crvenom dresu, uprkos tome što se za njegove usluge ozbiljno interesuje Real! 

Dobro upućeni ostrvski mediji tvrde da je uprava Liverpula vrlo ozbiljna u nameri da nagradi Salahovu vernost, a samim tim i odličnu sezonu i ponudi mu rekordna primanja za prilike na Enfildu!

Najbolji afrički fudbaler bi mogao od leta da parafira ugovor na čak 12.000.000 evra godišnje, što bi mu na sedmičnom nivou donelo čak 230.000 evra! Ne samo što bi postao daleko najplaćeniji igrač Liverpula (iza bi ostao Virdžil van Dajk sa 170.000 evra), već bi Salahova plata skočila gotovo za čak 60 odsto od onoga što sada dobija, a to je 140.000 evra.

Real ne planira tako lako da odustane od strelca 36 i kreatora još 12 pogodaka, mada je Salah već javno istakao koliko mu se dopada život u Liverpulu.

„Volim Liverpul. Lepo mi je ovde, igra se fudbal kakav ja volim i to mi mnogo prija“, poručio je nedavno Salah.

Podsetimo, čak iz sedišta egipatskog fudbalskog Saveza nedavno se začulo da je Salah prva meta Reala posle velike ovosezonske eksplozije, ali izvori bliski igraču tvrde da Salah ne razmišlja o odlasku i da se njegova situacija nikako ne može uporediti sa onom u kojoj je bio Filipe Kutinjozimus. Brazilac je javno govorio da želi u Barselonu, zato ga dugo nije bilo u timu, zbog čega je na kraju izboksovao drugi najveći transfer u istoriji fudbala. Razlog zašto Salah želi da ostane jeste dokazivanje u Premijer ligi, gde je doživeo pravi košmar tokom mandata provedenog u Čelsiju.

Liverpul bi iz cele situacije mogao ozbiljno da profitira! Ne finansijski, koliko rezultatski. 

Videćemo samo može li Salah da odoli pozivu Florentina Pereza, na koga je malo ko imun...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar