Повријеђене 52 особе у сукобу

Најмање 52 особе су повријеђене и три су ухапшене у сукобима полиције и демонстраната због хапшења смијењеног каталонског лидера Карлеса Пуџдемона у Њемачкој.

Свијет 26.03.2018 | 08:12
Повријеђене 52 особе у сукобу
Каталонска полиција саопштила је да су демонстранти покушали да се пробију до сједишта представника шпанске владе у Барселони. У сукобима су повријеђена четири полицајца, додаје се у саопштењу.

Регионалне хитне службе наводе да је у сукобима с полицијом повријеђено 46 демонстраната у Барселони, преносе Вијести.ме.

Њемачка полиција ухапсила је Пуџдемона док се враћао из Финске за Белгију, на основу међународног налога за хапшења који је Шпанија издала у петак.

Он мјесецима живи у егзилу у Белгији, а у Финској је био у четвртак и петак на састанку с локалним посланицима, и на једном семинару на Хелсиншком универзитету.

Врховни суд Шпаније подигао је у петак против 13 каталонских политичара, међу којима је и Пуџдемон, оптужнице за побуну због њиховог покушаја да прогласе независност Каталоније.

Суд је издао међународне налоге за хапшење шест бивших каталонских званичника који су побјегли из Шпаније, укључујући Пуџдемона.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

26.03.2018 06:42

Зашто ти каталонци протестују.!? Кад би ми Срби само један дан изашли на протесте, да сачувамо достојанство човјека. Протест против:контејнера, малих плата, пензија, скупих мјесечних корпи итд.

ОДГОВОРИТЕ