Povrijeđene 52 osobe u sukobu

Najmanje 52 osobe su povrijeđene i tri su uhapšene u sukobima policije i demonstranata zbog hapšenja smijenjenog katalonskog lidera Karlesa Pudždemona u Njemačkoj.

Svijet 26.03.2018 | 08:12
Povrijeđene 52 osobe u sukobu
Katalonska policija saopštila je da su demonstranti pokušali da se probiju do sjedišta predstavnika španske vlade u Barseloni. U sukobima su povrijeđena četiri policajca, dodaje se u saopštenju.

Regionalne hitne službe navode da je u sukobima s policijom povrijeđeno 46 demonstranata u Barseloni, prenose Vijesti.me.

Njemačka policija uhapsila je Pudždemona dok se vraćao iz Finske za Belgiju, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenja koji je Španija izdala u petak.

On mjesecima živi u egzilu u Belgiji, a u Finskoj je bio u četvrtak i petak na sastanku s lokalnim poslanicima, i na jednom seminaru na Helsinškom univerzitetu.

Vrhovni sud Španije podigao je u petak protiv 13 katalonskih političara, među kojima je i Pudždemon, optužnice za pobunu zbog njihovog pokušaja da proglase nezavisnost Katalonije.

Sud je izdao međunarodne naloge za hapšenje šest bivših katalonskih zvaničnika koji su pobjegli iz Španije, uključujući Pudždemona.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

26.03.2018 08:42

Zašto ti katalonci protestuju.!? Kad bi mi Srbi samo jedan dan izašli na proteste, da sačuvamo dostojanstvo čovjeka. Protest protiv:kontejnera, malih plata, penzija, skupih mjesečnih korpi itd.

ODGOVORITE