Краљ Џејмс писао историју у Бруклину!

"Краљ" као Малоун и МЈ, Бакси победили Спарсе! Кошаркаши Кливленд Кавалирса победили су Бруклин Нетсе са 121:114, док су Милвоки Бакси на свом терену били бољи од Сан Антонио Спарса са 106:103.  Раме уз раме са Џорданом и Мелоуном! Кливлендова пета у низу.

Кошарка 26.03.2018 | 00:20
Краљ Џејмс писао историју у Бруклину!
Леброн Џејмс је још једном невероватном утакмицом водио свој тим до победе са 37 поена, десет скокова и осам асистенција и донео Кавсима пету узастопну победу.

Џејмс је против Бруклина и десети пут у једној сезони успео да постигне бар 2.000 поена и придружио се Карлу Мелоуну и Мајклу Џордану као великанима који су то успели пре њега.

Поред Џејмса се истакао и Кевин Лав са 20 поена и 15 скокова. Џо Херис је убацио 30 за Нетсе, али се нашао и на постеру када је Џејмс преко њега закуцао на крају прве четвртине. 

Нетси су бацањима Хериса дошли до поена предности на шест минута до краја, али је Кливленд ушао у серију 8:0 која је одлучила победника. Бруклин Нетси су 13. у источној конференцији са скором 23-51 док су Кавалирси трећи са 44-29.



Јури Филаделфија треће место на Истоку и жели да га отме Кливленду, али Кавси упорно одбијају да се предају и допусте да се тако нешто догоди! Актуелни вицешампион НБА лиге славио је у Бруклину резултатом 121:114 (28:30, 32:32, 27:27, 34:25), а главна фигура утакмице био је невероватни Леброн Џејмс!

Краљ је поново узео ствари у своје руке и донео Кавсима пети тријумф заредом, чиме су остали на две рецке испред Севентисиксерса! Чуда је правио Џејмс у Барклајс Центру. не само што је флертовао са трипл-даблом  и утакмицу завршио са 37 поена (14/19 из игре, 1/4 за три), десет скокова и осам асистенција, Џејмспо десети пут стигао до 2.000 поена у сезони, што је у НБА историји за руком пошло само још Карлу Мелоуну (12) и Мајклу Џордану (11)! Џејмсу је ово петнаеста професионална сезона.



Кевин Лав испратио га је са 20 поена и 15 скокова, Џордан Кларксон је дописао 18, Џорџ Хил 17, а Родни Худ 16 поена.

Некадашњи играч Кавса Џо Харис поставио је рекорд каријере са 30 поена и био далеко најефикаснији играч Нетса, који су уписали трећи везани пораз. Додуше, прво је Бруклин добро презнојио ривала пре него што му је допустио да узме плен.

На свега шест минута пре краја Харис је погодио двба слободна бацања за минимално вођство Бруклина (100:99), али је Кливленд одговорио са осам узастопних поена. Наравно, Џејмс је имао главну улогу. Предност гостију је брзо нарасла на десет поена, а управо је Џејмс на 39 секунди до краја погодио тројку за недостижних 119:111.



Сан Антонио Спарси су и даље у зони за плеј-оф иако су у недељу увече изгубили од Милвоки Бакса са 106:103.

Бакси су кренули боље у првој деоници коју су завршили са +12 (27:15). Упорни Тексашани успевају да се врате до полувремена и изједначе, да би у трећој четвртини Адетокумбо повео свој тим до нове двоцифрене предности.

Спарси су покушали да се врате у последњој четвртини, Ламаркус Олдриџ је погађао скоро све што је шутнуо, али није могао сам. Дижонте Мареј је на крају имао шут за изједначење, али је промашио и Спарси су поражени.

Јанис Адетокумбо је имао 25 поена код победника, Ерик Бледсо 23, а Ламаркус Олдриџ је меч завршио са 34 поена. 

Извор: Б92 и моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар