Kralj Džejms pisao istoriju u Bruklinu!

"Kralj" kao Maloun i MJ, Baksi pobedili Sparse! Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Bruklin Netse sa 121:114, dok su Milvoki Baksi na svom terenu bili bolji od San Antonio Sparsa sa 106:103.  Rame uz rame sa Džordanom i Melounom! Klivlendova peta u nizu.

Košarka 26.03.2018 | 00:20
Kralj Džejms pisao istoriju u Bruklinu!
Lebron Džejms je još jednom neverovatnom utakmicom vodio svoj tim do pobede sa 37 poena, deset skokova i osam asistencija i doneo Kavsima petu uzastopnu pobedu.

Džejms je protiv Bruklina i deseti put u jednoj sezoni uspeo da postigne bar 2.000 poena i pridružio se Karlu Melounu i Majklu Džordanu kao velikanima koji su to uspeli pre njega.

Pored Džejmsa se istakao i Kevin Lav sa 20 poena i 15 skokova. Džo Heris je ubacio 30 za Netse, ali se našao i na posteru kada je Džejms preko njega zakucao na kraju prve četvrtine. 

Netsi su bacanjima Herisa došli do poena prednosti na šest minuta do kraja, ali je Klivlend ušao u seriju 8:0 koja je odlučila pobednika. Bruklin Netsi su 13. u istočnoj konferenciji sa skorom 23-51 dok su Kavalirsi treći sa 44-29.



Juri Filadelfija treće mesto na Istoku i želi da ga otme Klivlendu, ali Kavsi uporno odbijaju da se predaju i dopuste da se tako nešto dogodi! Aktuelni vicešampion NBA lige slavio je u Bruklinu rezultatom 121:114 (28:30, 32:32, 27:27, 34:25), a glavna figura utakmice bio je neverovatni Lebron Džejms!

Kralj je ponovo uzeo stvari u svoje ruke i doneo Kavsima peti trijumf zaredom, čime su ostali na dve recke ispred Seventisiksersa! Čuda je pravio Džejms u Barklajs Centru. ne samo što je flertovao sa tripl-dablom  i utakmicu završio sa 37 poena (14/19 iz igre, 1/4 za tri), deset skokova i osam asistencija, Džejmspo deseti put stigao do 2.000 poena u sezoni, što je u NBA istoriji za rukom pošlo samo još Karlu Melounu (12) i Majklu Džordanu (11)! Džejmsu je ovo petnaesta profesionalna sezona.



Kevin Lav ispratio ga je sa 20 poena i 15 skokova, Džordan Klarkson je dopisao 18, Džordž Hil 17, a Rodni Hud 16 poena.

Nekadašnji igrač Kavsa Džo Haris postavio je rekord karijere sa 30 poena i bio daleko najefikasniji igrač Netsa, koji su upisali treći vezani poraz. Doduše, prvo je Bruklin dobro preznojio rivala pre nego što mu je dopustio da uzme plen.

Na svega šest minuta pre kraja Haris je pogodio dvba slobodna bacanja za minimalno vođstvo Bruklina (100:99), ali je Klivlend odgovorio sa osam uzastopnih poena. Naravno, Džejms je imao glavnu ulogu. Prednost gostiju je brzo narasla na deset poena, a upravo je Džejms na 39 sekundi do kraja pogodio trojku za nedostižnih 119:111.



San Antonio Sparsi su i dalje u zoni za plej-of iako su u nedelju uveče izgubili od Milvoki Baksa sa 106:103.

Baksi su krenuli bolje u prvoj deonici koju su završili sa +12 (27:15). Uporni Teksašani uspevaju da se vrate do poluvremena i izjednače, da bi u trećoj četvrtini Adetokumbo poveo svoj tim do nove dvocifrene prednosti.

Sparsi su pokušali da se vrate u poslednjoj četvrtini, Lamarkus Oldridž je pogađao skoro sve što je šutnuo, ali nije mogao sam. Dižonte Marej je na kraju imao šut za izjednačenje, ali je promašio i Sparsi su poraženi.

Janis Adetokumbo je imao 25 poena kod pobednika, Erik Bledso 23, a Lamarkus Oldridž je meč završio sa 34 poena. 

Izvor: B92 i mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar