АБА плеј-оф: Цедевита изборила "мајсторицу"!

Загрепчани успоставили контролу серијом од 22:0 у првом полувремену, а Будућност је у финишу успела да приђе само на "минус пет". Утакмица одлуке у недељу, 1. априла.  Решаваће се у Морачи! Николсова партија каријере и велика драма ниоткуда! Цедевита узвратила ударац за изједначење у полуфиналној серији против Будућности.

Кошарка 25.03.2018 | 20:15
АБА плеј-оф: Цедевита изборила "мајсторицу"!
Гледаћемо мајсторицу у судару Цедевите и Будућности!

Други меч полуфинала Јадранске лиге између шампиона Хрватске и Црне Горе решен је захваљујући партији каријере Деметриса Николса у драми каква се није ни очекивала када је Цедевита отишла на 15 поена вишка почетком завршне четвртине! Домаћин је успео да издржи жестоке налете противника и ипак закаже трећи и одлучујући окшај за тачно седам дана - 82:75 (23:17, 21:16, 17:19, 21:23). 

Какву је партију одиграо Деметрис Николс! Апсолутно никакве дилеме нема - он је најзаслужнији што је Цедевита успела да се подигне након шамара Немање Гордића са линије пенала пре недељу дана и дође до најважније победе у досадашњем току сезоне. Некадашњи кошаркаш московског ЦСКА одиграо је партију каријере и са 25 поена (5/7 за три), те седам скокова и две асистенције највише утицао на велики сумрак Будућности у првом полувремену, а био је и међу кључним играчима који је Цедевиту одржао на безбедној дистанци у драми током завршних минута утакмице. 

Потпуно невероватан меч одигран је у загребачком Дому спортова. Много серија, много успона и падова, много добрих потеза на обе стране! Мада је Будућност боље отворила меч, Цедевита је направила право мало чудо када је у периоду од 6. до 13. минута одговорио вртоглавом серијом 22:0 и тако "-7" претворила у "+15", чиме је у потпуности разбила концепцију Будућности и стратегију тренера Александра Џикића. И управо је тада на Ђетићима оперисао Деметрис Николс, чија је киша тројки учинила довољно да се црногорски шампион нађе у правом нокдауну.

Успевала је Будућност тек накратко да озбиљан заостатак претвори у тек једноцифрену дистанцу, али је Цедевита правом мером енергије и одлучности знала да одговори на прави начин и остане на победничким таласним дужинама.

Готово необјашњив финиш утакмице најавио је најбољи играч Будућности на овој утакмици, Кајл Гибсон, тројком са више од пола терена за крај треће деонице и тек девет поена минуса пред старт одлучујућих десет минута (61:52).

И поново је Цедевита боље започела четвртину, па је тројком Дамира Маркоте и слободнима бацањем Рока Ленија Укића и дугом двојком Филипа Крушлина отишла на чак 15 поена вишка (67:52), али ни тада није изгледало као да је домаћин сломио отпор ривала. Тако се и догодило оно што смо видели на крају - разиграо се Кајл Лендри и са својих десет поена у четвртини понајвише утицао да Будућност у последња два минута уђе са само пет кошева мањка (75:69). Али, у новој драми овог пута боље се снашла Цедевита. А за то су најзаслужнији били Укић и Крушлин с две казне после неискоришћених напада гостију.

Трећа утакмица и трећа победа домаћих тимова у полуфиналу плеј-офа АБА лиге!

Цедевита се у загребачком Дому спортова реванширала Будућности за пораз у "Морачи" (84:83), изједначила на 1:1 и следећег викенда ће се вратити у Подгорицу, на меч одлуке за пласман у финале.

Цедевита - Будућност 82:75 (23:17, 21:16, 17:19, 21:23)!

Кључни играч био је Димитрис Николс са 25 поена, укључујући пет тројки из седам покушаја.

Цедевити, која је четири пута била поражени финалиста АБА лиге и Будућности, која никада није играла финале регионалног такмичења, ово је била седма међусобна утакмица у сезони 2017/18.

Укупан скор је сада 4:3 за "плаве".

Загрепчани су победили у финалу АБА Суперкупа, у регуларном делу АБА лиге било је 1:1, а у Еврокупу 2:0 за Будућност. Само један од шест мечева завршен је двоцифреном разликом и то меч последњег кола Топ 16 фазе Еврокупа, који није имао такмичарског значаја.

ЦЕДЕВИТА: Укић 10 (4ас), Крушлин 13 (тројке 3/5), Перковић, Џонсон 2 (7ск, 4ас), Николс 25 (тројке 5/7, 7ск, 2ас), Славица, Жганец 2, Муса 5, Чери 10 (4ск, 4ас, 3укр), Маркота 7, Рамљак 4 (2укр), Стипановић 4 (5ск, 3ас).

БУДУЋНОСТ: Ивановић 16 (за два поена 3/5, тројке 2/3, 3ск, 4ас), Су. Шеховић 3, Долмен 10 (8ск), Се. Шеховић, Старовлах, Гордић 12, Илић, З. Николић 2, Гибсон 20 (за два 1/5, тројке 4/8, 4ск, 4ас, 3изг), Поповић, Лендри 12 (3ск, 2блк), Д. Николић.

ЈАДРАНСКА ЛИГА - ПОЛУФИНАЛЕ - ДРУГИ МЕЧЕВИ

Цедевита - Будућност 82:75
/Николс 25 - Гибсон 20/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар