Ово је њихова НБА сезона, али још не славе...!

Иако у Тексасу имају најуспешнији скор и иако су поставили рекорд франшизе, то их не чини еуфоричним. Ове годину виде као велику шансу за нешто више.

Кошарка 28.03.2018 | 22:45
Ово је њихова НБА сезона, али још не славе...!
На почетку сезоне многи су се питали да ли ће једна лопта бити довољна Џејмсу Хардену и Крису Полу у Хјустону. Испоставило се и да хоће и да ће њих двојица, као и остатак тима, и те како знати шта и када са њом да раде.

Екипа Мајка Д'Антонија овог викенда је поставила нови рекорд франшизе у броју победа у лигашком делу сезоне. У свом "Тојота центру", Рокетси су у утакмици против Њу Орлеанса остварили већ 59. тријумф, а до почетка плеј-офа остало им је још девет утакмица.

Иако су урадили оно што ниједна генерација клуба није од 1971. године, када су "ракете" и стигле у Хјустон, Харден и саиграчи не славе. Тренер их је после 59. победе окупио у свлачионици и видео потпуно миран тим.

"Управо сам им рекао да су поставили рекорд. Срећан сам и мислим да је прошло лепо. Апсолутно их није било брига. Биће им значајно за десет година. Они сада желе све", рекао је Д'Антони.

Досадашњи рекорд Хјустона од 58 победа поставила је генерација која је 1994. године освојила прву од две титуле ове франшизе. Исти, највећи циљ има и Д'Антонијев тим, који ће време до плеј-офа користити за освежавање и одмор.

Док је Крис Пол другу узастопну утакмицу гледао са стране због повреде листа и док је Џејмс Харден у свом ритму постигао 27 поена, уз шест скокова и осам асистенција, у првом плану био је и сјајни Клинт Капела, који се изградио у трећег најбољег играча екипе.

Центар из Швајцарске је постигао 18 поена, уз 16 скокова, три украдене лопте и чак шест блокада. Бар те бројке свакако подсећају на Хакима Олајџувона, легенду Хјустона који је такође гледао утакмицу из првог реда.

Посматрано кроз бројке, кошаркаши Хјустона постигли су највише тројки ове сезоне (1.181), мада су их убедљиво највише и шутнули (3.306). Само је Голден Стејт постигао више поена од њих (9.503 - 9.458).

Гледано индивидуално, јасно је да је Џејмс Харден апсолутни лидер ове одличне екипе и било би велико изненађење ако не добије награду за најкориснијег играча сезоне. "Брада" игра сезону каријере и просечно постиже 30,9 поена по мечу, уз 8,6 асистенција, које дели и његов "први сарадник", Крис Пол (7,9 по мечу), уз 18,8 поена.

Велику нападачку снагу Хјустону дају шутери Ерик Гордон (16,2 поена по мечу) и Рајан Андерсон (13,6) , који су стигли у Тексас претпрошлог лета, док чврстину одбрани доносе крила Пи-Џеј Такер и Лук Мба а Муте, који су стигли прошлог лета.

Утисак је да су "ракете" скоцкале екипу која је способна да ове сезоне направи искорак и да се ухвати у чвршћу борбу са прошлосезонским учесницима финала, до којег Хјустон није "добацио" још од 1995. године, када је у њему и тријумфовао.

Од Харденовог доласка из Оклахоме, 2012. године, Рокетси су победили у три плеј-оф серије. Ово је њихов учинак у доигравањима са "Брадом" у екипи:

2013: Оклахома 2-4 (прва рунда)
2014: Портланд 2-4 (прва рунда)
2015: Далас 4-1, Клиперси 4-3, Голден Стејт 1-4 (финале конференције)
2016: Голден Стејт 1-4 (прва рунда)
2017: Оклахома 4-1, Сан Антонио 2-4 (полуфинале конференције)

Да ли је ове сезоне време за озбиљнији резултат?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар