Вијест из Израела: Звезда остаје без Рочестија?!

Израелци тврде: Рочести иде из Звезде најкасније до 15. априла! У Јерусалим! Шампион Израела жели да доведе Тејлора Рочестија већ ове сезоне.

Кошарка 25.03.2018 | 20:30
Вијест из Израела: Звезда остаје без Рочестија?!
Тејлор Рочести поново у Израелу?

Тамошња телевизијска станица "Спорт 5" преноси да је Хапоел из Јерусалима заинтересован да доведе плејмејкера Црвене звезде (32, 185 цм) и то већ у току ове сезоне, а одмах након финалне серије АБА Лиге која ће се најкасније завршити до 15. априла!

Црвена звезда тренутно игра полуфиналну серију плеј-офа против Морнара, води 1:0 и већ вечерас би могла да "овери" пласман у финале које победнику Јадрана доноси учешће у Евролиги.

Исти извор наводи да је Рочести тражио од Звезде да га пусти у шампиона Израела, али да црвено-бели, за сада, нису дали "зелено светло" за одлазак вероватно најбољег играча ове сезоне.

Хапоел жели да се појача за наставак првенства, као што су то учинили и претходне године са Ричардом Хауелом кога су довели из Тел Авива у априлу, али би то истовремено значило и да Црвена звезда у Суперлигу Србије улази без првог плејмејкера.

Додатни "плус" за Хапоел код Рочестија је што он има израелски пасош, а у овој земљи је већ наступао за Макаби Тел Ави у сезони 2015/16.

Ове године у дресу црвено-белих, када је Евролига у питању, просечно бележи 13,7 поена и 5,1 асистенцију по мечу

Сезону 2016/2017 провео је у Макабију из Тел Авива, а крај текућег циклуса такмичења Тејлор Рочести би могао да дочека у Хапоелу из Јерусалима. Израелски Спорт 5, наиме, јавља да је Хапоел озбиљно загризао да плејмејкера Црвене звезде доведе и пре истека сезоне.

Наравно, Звезда се пита, а она није спремна да се одрекне понајбољег играча. Барем не пре пре но што се заврши Јадранска лига и црвено-бели, томе се надају, не успеју да изборе нови наступ у Евролиги. Рочестијева улога ту би требало да буде кључна.

После? Израелци пишу да би и Звезда тада била рада за сарадњу. Уштедела би неку плату, а то није мала ствар у финансијским условима у којима клуб живи. Зато се наводи да би Рочести најкасније до 15. априла, када се заврши плеј оф АБА лиге, требало да буде у Јерусалиму.

Са евролигашким просеком од 13,1 поена и 5,1 асистенцијом по мечу био би дочекан као вођа тима. У Звезди то и јесте. И пуно би недостајао. Али само у националном шампионату, а он је - нажалост - одавно изгубио на значају. Јадранска лига је од самог старта сезоне била Звездин приоритет.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар