Vijest iz Izraela: Zvezda ostaje bez Ročestija?!

Izraelci tvrde: Ročesti ide iz Zvezde najkasnije do 15. aprila! U Jerusalim! Šampion Izraela želi da dovede Tejlora Ročestija već ove sezone.

Košarka 25.03.2018 | 20:30
Vijest iz Izraela: Zvezda ostaje bez Ročestija?!
Tejlor Ročesti ponovo u Izraelu?

Tamošnja televizijska stanica "Sport 5" prenosi da je Hapoel iz Jerusalima zainteresovan da dovede plejmejkera Crvene zvezde (32, 185 cm) i to već u toku ove sezone, a odmah nakon finalne serije ABA Lige koja će se najkasnije završiti do 15. aprila!

Crvena zvezda trenutno igra polufinalnu seriju plej-ofa protiv Mornara, vodi 1:0 i već večeras bi mogla da "overi" plasman u finale koje pobedniku Jadrana donosi učešće u Evroligi.

Isti izvor navodi da je Ročesti tražio od Zvezde da ga pusti u šampiona Izraela, ali da crveno-beli, za sada, nisu dali "zeleno svetlo" za odlazak verovatno najboljeg igrača ove sezone.

Hapoel želi da se pojača za nastavak prvenstva, kao što su to učinili i prethodne godine sa Ričardom Hauelom koga su doveli iz Tel Aviva u aprilu, ali bi to istovremeno značilo i da Crvena zvezda u Superligu Srbije ulazi bez prvog plejmejkera.

Dodatni "plus" za Hapoel kod Ročestija je što on ima izraelski pasoš, a u ovoj zemlji je već nastupao za Makabi Tel Avi u sezoni 2015/16.

Ove godine u dresu crveno-belih, kada je Evroliga u pitanju, prosečno beleži 13,7 poena i 5,1 asistenciju po meču

Sezonu 2016/2017 proveo je u Makabiju iz Tel Aviva, a kraj tekućeg ciklusa takmičenja Tejlor Ročesti bi mogao da dočeka u Hapoelu iz Jerusalima. Izraelski Sport 5, naime, javlja da je Hapoel ozbiljno zagrizao da plejmejkera Crvene zvezde dovede i pre isteka sezone.

Naravno, Zvezda se pita, a ona nije spremna da se odrekne ponajboljeg igrača. Barem ne pre pre no što se završi Jadranska liga i crveno-beli, tome se nadaju, ne uspeju da izbore novi nastup u Evroligi. Ročestijeva uloga tu bi trebalo da bude ključna.

Posle? Izraelci pišu da bi i Zvezda tada bila rada za saradnju. Uštedela bi neku platu, a to nije mala stvar u finansijskim uslovima u kojima klub živi. Zato se navodi da bi Ročesti najkasnije do 15. aprila, kada se završi plej of ABA lige, trebalo da bude u Jerusalimu.

Sa evroligaškim prosekom od 13,1 poena i 5,1 asistencijom po meču bio bi dočekan kao vođa tima. U Zvezdi to i jeste. I puno bi nedostajao. Ali samo u nacionalnom šampionatu, a on je - nažalost - odavno izgubio na značaju. Jadranska liga je od samog starta sezone bila Zvezdin prioritet.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar