Марк Закерберг упутио извињење

Извршни директор и оснивач Фацебоок-а Марк Закерберг извинио се данас Британцима због "повреде повјерења", а поруку им је упутио преко цијеле стране у британским новинским листовима, након што су подаци 50 милиона корисника популарне друштвене мреже завршили у рукама политичке консултантске компаније.

Свијет 25.03.2018 | 15:21
Марк Закерберг упутио извињење
"Имамо одговорност да штитимо ваше информације. Ако то не можемо, онда то не заслужујемо", наводи се у поруци, коју је потписао Закерберг, преноси Ројтерс.

Оснивач највеће друштвене мреже у свијету рекао је да је програм који је развио један универзитетски истраживач довео до "цурења података о милионима људи са Фацебоок-а 2014. године".

"То је повреда повјерења и жао ми је што нисмо учинили више у то вријеме", истакао је Закерберг, поновивши извињење које је први пут упутио протекле недјеље у америчким телевизијским интервјуима.

Он је, такође, захвалио корисницима што "вјерују у ту заједницу", и обећао да ће је учинити бољом.

Иначе, Закерберг се, након четири дана ћутања, огласио у сриједу и признао грешке, али и најавио кораке ка бољој заштити података корисника након скандала са цурењем личних података више од 50 милиона корисника.

Он је тада такође, на свом налогу на Фејсбуку, написао да та компанија има "одговорност" да заштити податке корисника, додајући да "ако то не можемо онда не заслужујемо да вам будемо на услузи".

Иначе, компанија за анализу података "Кембриџ аналитика" нашла се под лупом након што је узбуњивач који је помогао у оснивању те куће рекао листу "Гардијан" да су подаци око 50 милиона корисника Фејсбука узети без њиховог знања и искоришћени у раду те компаније за кампању америчког предсједника Доналда Трампа 2016. године.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е сад

25.03.2018 13:47

Е сад ми је пууууууно лакше....Већ сам мислио да се жалим Милокраду(па он је крив за све или)...?

ОДГОВОРИТЕ