Mark Zakerberg uputio izvinjenje

Izvršni direktor i osnivač Facebook-a Mark Zakerberg izvinio se danas Britancima zbog "povrede povjerenja", a poruku im je uputio preko cijele strane u britanskim novinskim listovima, nakon što su podaci 50 miliona korisnika popularne društvene mreže završili u rukama političke konsultantske kompanije.

Svijet 25.03.2018 | 15:21
Mark Zakerberg uputio izvinjenje
"Imamo odgovornost da štitimo vaše informacije. Ako to ne možemo, onda to ne zaslužujemo", navodi se u poruci, koju je potpisao Zakerberg, prenosi Rojters.

Osnivač najveće društvene mreže u svijetu rekao je da je program koji je razvio jedan univerzitetski istraživač doveo do "curenja podataka o milionima ljudi sa Facebook-a 2014. godine".

"To je povreda povjerenja i žao mi je što nismo učinili više u to vrijeme", istakao je Zakerberg, ponovivši izvinjenje koje je prvi put uputio protekle nedjelje u američkim televizijskim intervjuima.

On je, takođe, zahvalio korisnicima što "vjeruju u tu zajednicu", i obećao da će je učiniti boljom.

Inače, Zakerberg se, nakon četiri dana ćutanja, oglasio u srijedu i priznao greške, ali i najavio korake ka boljoj zaštiti podataka korisnika nakon skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

On je tada takođe, na svom nalogu na Fejsbuku, napisao da ta kompanija ima "odgovornost" da zaštiti podatke korisnika, dodajući da "ako to ne možemo onda ne zaslužujemo da vam budemo na usluzi".

Inače, kompanija za analizu podataka "Kembridž analitika" našla se pod lupom nakon što je uzbunjivač koji je pomogao u osnivanju te kuće rekao listu "Gardijan" da su podaci oko 50 miliona korisnika Fejsbuka uzeti bez njihovog znanja i iskorišćeni u radu te kompanije za kampanju američkog predsjednika Donalda Trampa 2016. godine.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

E sad

25.03.2018 13:47

E sad mi je puuuuuuno lakše....Već sam mislio da se žalim Milokradu(pa on je kriv za sve ili)...?

ODGOVORITE