Трамп: Још јаче против тероризма

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је данас да недавна погубна пуцњава на југу Француске указује на потребу чвршћих мјера у борби против Исламске државе, посебно кад је ријеч о пограничној безбиједности.

Свијет 25.03.2018 | 14:39
Трамп: Још јаче против тероризма
"Француска одаје почаст великом хероју", написао је Трамп на Твитеру, похваливши храброст француског полицајца Арноа Белтрама који је преминуо након што се понудио да замијени таоца у супермаркету у граду Треб, гдје је у петак изведен исламистички напад.

"Толико је много храбрости у свијету у борби против Исламске државе, али су потребне још чвршће мјере, поготову на границама", поручио је амерички предсједник, преноси АП.

Француски бискуп служио је данас мису у част полицајца Белтрама, поздравивши његову "изузетну посвећеност" и истакавши да је он "својим потезом дирнуо цијелу Француску", као и да је Белтрамова жртва "помогла да се спасе нација".

У терористичком нападу у петак погинуле су три особе, док је полицајац Арно Белтрам (44) био тешко рањен, да би у суботу подлегао повредама.

Француско министарство унутрашњих послова идентификовало је нападача као 26-годишњег Редуана Лакдима, порјеклом из Марока, који се сматрао радикализованим и био је под полицијским надзором.

Лакдима је полиција убила након што је Белтрам колегама полицајцима помогао да уђу у супермаркет.

Двије особе су задржане у притвору током истраге.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јеца

25.03.2018 13:44

Ста ти прицас ви сте нај веци терористи на кугли земаљској. Од како постоји свијета и вијека ви сте нај висе цивила побили. Твоја Америка свјетски полицајаци сте и произвели тероризам.Марс тамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.03.2018 15:34

Кобајаги, они су против свог продукта......продаје маглу и прасину.

Name

Марио

27.03.2018 19:09

А јест ми овај додијо немогу вам описати колико.

ОДГОВОРИТЕ