Tramp: Još jače protiv terorizma

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da nedavna pogubna pucnjava na jugu Francuske ukazuje na potrebu čvršćih mjera u borbi protiv Islamske države, posebno kad je riječ o pograničnoj bezbijednosti.

Svijet 25.03.2018 | 14:39
Tramp: Još jače protiv terorizma
"Francuska odaje počast velikom heroju", napisao je Tramp na Tviteru, pohvalivši hrabrost francuskog policajca Arnoa Beltrama koji je preminuo nakon što se ponudio da zamijeni taoca u supermarketu u gradu Treb, gdje je u petak izveden islamistički napad.

"Toliko je mnogo hrabrosti u svijetu u borbi protiv Islamske države, ali su potrebne još čvršće mjere, pogotovu na granicama", poručio je američki predsjednik, prenosi AP.

Francuski biskup služio je danas misu u čast policajca Beltrama, pozdravivši njegovu "izuzetnu posvećenost" i istakavši da je on "svojim potezom dirnuo cijelu Francusku", kao i da je Beltramova žrtva "pomogla da se spase nacija".

U terorističkom napadu u petak poginule su tri osobe, dok je policajac Arno Beltram (44) bio teško ranjen, da bi u subotu podlegao povredama.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, porjeklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadzorom.

Lakdima je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket.

Dvije osobe su zadržane u pritvoru tokom istrage.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jeca

25.03.2018 13:44

Sta ti pricas vi ste naj veci teroristi na kugli zemaljskoj. Od kako postoji svijeta i vijeka vi ste naj vise civila pobili. Tvoja Amerika svjetski policajaci ste i proizveli terorizam.Mars tamo

ODGOVORITE
Name

re

25.03.2018 15:34

Kobajagi, oni su protiv svog produkta......prodaje maglu i prasinu.

Name

Mario

27.03.2018 19:09

A jest mi ovaj dodijo nemogu vam opisati koliko.

ODGOVORITE