Ал Келаифи звао Контеа - дођи у Париз!

И имаћеш новца за појачања… ПСЖ почео преговоре са Контеовим представницима! Француски фудбалски клуб Пари Сен Жермен почео је преговоре са менаџерима тренера Челсија Антонија Контеа, како би га ангажовао овог лета.

Фудбал 27.03.2018 | 19:00
Ал Келаифи звао Контеа - дођи у Париз!
Како је пренео Гардијан, тренеру Унају Емерију на лето истиче уговор са Пари Сен Жерменом и напустиће клуб, а као најозбиљнији кандидат помиње се Конте. Осим бившег тренера Јувентуса, међу кандидатима су и Жозе Мурињо, Дијего Симеоне и Масимилијано Алегри.

Мурињо највероватније неће напустити Манчестер јунајтед, а верује се да Пари Сен Жермен неће лако убедити Симеонеа и Алегрија да напусте Атлетико Мадрид и Јувентус. 

Француски клуб жели да искористи лоше односе Контеа и управе Челсија, која ће наредног месеца одлучити да ли ће задржати на клупи 48-годишњег тренера. 

Пари Сен Жермен би понудио Контеу нешто већу плату, а почетни преговори су позитивни, навео је Мејл. 

Клуб је 2016. године унајмио Емерија, који је тада освојио трећу узастопну титулу у Лиги Европа са Севиљом, али тренер није имао много успеха са Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона. У првој сезони, екипа је у осмини финала испала од Барселоне, упркос томе што је у првом мечу на свом терену победио са 4:0, а ове сезоне елиминисао је Реал Мадрид. 

Седам кола пре краја Пари Сен Жермен има 17 бодова више од другопласираног Монака и готово сигурно ће освојити титулу у француском првенству. 

Прошлог лета у клуб су дошли Нејмар, рекордним трансфером из Барселоне, као и Килијан Мбапе из Монака, али ни то није помогло екипи да направи значајнији резултат у Европи. 

За Контеа је заинтересован и Фудбалски савез Италије, који би поново желео да га постави за селектора.

Гардијанова ексклузива: Пари Сен Жермен отпочео је преговоре са заступницима Антонија Контеа око могућег доласка италијанског стратега на Парк принчева овог лета. Односи са Романом Абрамовичем, тачније његовом десном руком у Челсију Марином Грановскајом, одавно су прешли границу са које нема повратка и јасно је да ће Конте овог лета напустити Стамфорд Бриџ. Отуд, позив Насера Ал Келаифија.

Истина, први човек Светаца имао је још неколико имена у глави, али тешко да ће моћи до Жозеа Муриња, Дијега Симеонеа, па и Масимилијана Алегрија. Сви они имају чврсте уговоре и поверење клубова у којима раде. Помињао се по медијима и Маурисио Покетино, али Гардијан наводи да тренера Тотенхема још нико није звао.

Контеа јесте. И први састанак је протекао прилично обећавајуће. Зна се од раније да Контеа многи виде као селектора Италије, али он би радије да остане у клупском фудбалу. ПСЖ би могао и да га учврсти у таквом ставом благом повишицом у односу на оно што зарађује у Челсију. У Паризу би примао око 11.500.000 евра годишње.

Много битније, у Паризу би добио буџет за појачања који му је толико недостајао у Челсију.

“Кад имаш доброг тренера и доста новца за трошење вероватноћа је да ћеш имати успешну сезону. Ја имам огромне амбиције, али немам пара за Челси. Клуб добро зна које су моје идеје. Кад одлучиш да доведеш таквог тренера, мораш да разумеш да узимаш тренера са великим амбицијам. Не губитника, него победника. Мораш да делиш ту амбицију”, поручио је недавно Конте.

Унај Емери је свакако бивши у Пари Сен Жермену. Толико су пара богати шеици стровалили у појачања да са правом очекују европске успехе. Титуле у Француској их не задовољавају. А прошле сезоне елиминација после 4:0 против Барселоне у првом мечу, ове године Реал је славио са 5:2 укупним резултатом. Емерију је већ тада пресуђено. Једноставно, не верују му.

Конте је у Лондону показао да зна да направи резултат, оставио је сасвим солидан утисак и у Лиги шампиона. Ипак, Манчестер Сити му је далеко одмакао. Конте тврди - због пара. Иако је и он сам у протекле две сезоне потрошио скоро 400.000.000 евра. Додуше, морао је да добар део тог буџета сам обезбеди продајом играча. Тако је, само примера ради, остао без Немање Матића, иако је Конте био против тога. А опет није имао за Ромелуа Лукакуа рецимо. Већ му се смучило. Навикао је да има.

А утисак је: одлично би легао Пари Сен Жермену. Да мало дисциплинује све те набеђене звезде и звездице.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар