Al Kelaifi zvao Kontea - dođi u Pariz!

I imaćeš novca za pojačanja… PSŽ počeo pregovore sa Konteovim predstavnicima! Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen počeo je pregovore sa menadžerima trenera Čelsija Antonija Kontea, kako bi ga angažovao ovog leta.

Fudbal 27.03.2018 | 19:00
Al Kelaifi zvao Kontea - dođi u Pariz!
Kako je preneo Gardijan, treneru Unaju Emeriju na leto ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i napustiće klub, a kao najozbiljniji kandidat pominje se Konte. Osim bivšeg trenera Juventusa, među kandidatima su i Žoze Murinjo, Dijego Simeone i Masimilijano Alegri.

Murinjo najverovatnije neće napustiti Mančester junajted, a veruje se da Pari Sen Žermen neće lako ubediti Simeonea i Alegrija da napuste Atletiko Madrid i Juventus. 

Francuski klub želi da iskoristi loše odnose Kontea i uprave Čelsija, koja će narednog meseca odlučiti da li će zadržati na klupi 48-godišnjeg trenera. 

Pari Sen Žermen bi ponudio Konteu nešto veću platu, a početni pregovori su pozitivni, naveo je Mejl. 

Klub je 2016. godine unajmio Emerija, koji je tada osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi Evropa sa Seviljom, ali trener nije imao mnogo uspeha sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona. U prvoj sezoni, ekipa je u osmini finala ispala od Barselone, uprkos tome što je u prvom meču na svom terenu pobedio sa 4:0, a ove sezone eliminisao je Real Madrid. 

Sedam kola pre kraja Pari Sen Žermen ima 17 bodova više od drugoplasiranog Monaka i gotovo sigurno će osvojiti titulu u francuskom prvenstvu. 

Prošlog leta u klub su došli Nejmar, rekordnim transferom iz Barselone, kao i Kilijan Mbape iz Monaka, ali ni to nije pomoglo ekipi da napravi značajniji rezultat u Evropi. 

Za Kontea je zainteresovan i Fudbalski savez Italije, koji bi ponovo želeo da ga postavi za selektora.

Gardijanova ekskluziva: Pari Sen Žermen otpočeo je pregovore sa zastupnicima Antonija Kontea oko mogućeg dolaska italijanskog stratega na Park prinčeva ovog leta. Odnosi sa Romanom Abramovičem, tačnije njegovom desnom rukom u Čelsiju Marinom Granovskajom, odavno su prešli granicu sa koje nema povratka i jasno je da će Konte ovog leta napustiti Stamford Bridž. Otud, poziv Nasera Al Kelaifija.

Istina, prvi čovek Svetaca imao je još nekoliko imena u glavi, ali teško da će moći do Žozea Murinja, Dijega Simeonea, pa i Masimilijana Alegrija. Svi oni imaju čvrste ugovore i poverenje klubova u kojima rade. Pominjao se po medijima i Maurisio Poketino, ali Gardijan navodi da trenera Totenhema još niko nije zvao.

Kontea jeste. I prvi sastanak je protekao prilično obećavajuće. Zna se od ranije da Kontea mnogi vide kao selektora Italije, ali on bi radije da ostane u klupskom fudbalu. PSŽ bi mogao i da ga učvrsti u takvom stavom blagom povišicom u odnosu na ono što zarađuje u Čelsiju. U Parizu bi primao oko 11.500.000 evra godišnje.

Mnogo bitnije, u Parizu bi dobio budžet za pojačanja koji mu je toliko nedostajao u Čelsiju.

“Kad imaš dobrog trenera i dosta novca za trošenje verovatnoća je da ćeš imati uspešnu sezonu. Ja imam ogromne ambicije, ali nemam para za Čelsi. Klub dobro zna koje su moje ideje. Kad odlučiš da dovedeš takvog trenera, moraš da razumeš da uzimaš trenera sa velikim ambicijam. Ne gubitnika, nego pobednika. Moraš da deliš tu ambiciju”, poručio je nedavno Konte.

Unaj Emeri je svakako bivši u Pari Sen Žermenu. Toliko su para bogati šeici strovalili u pojačanja da sa pravom očekuju evropske uspehe. Titule u Francuskoj ih ne zadovoljavaju. A prošle sezone eliminacija posle 4:0 protiv Barselone u prvom meču, ove godine Real je slavio sa 5:2 ukupnim rezultatom. Emeriju je već tada presuđeno. Jednostavno, ne veruju mu.

Konte je u Londonu pokazao da zna da napravi rezultat, ostavio je sasvim solidan utisak i u Ligi šampiona. Ipak, Mančester Siti mu je daleko odmakao. Konte tvrdi - zbog para. Iako je i on sam u protekle dve sezone potrošio skoro 400.000.000 evra. Doduše, morao je da dobar deo tog budžeta sam obezbedi prodajom igrača. Tako je, samo primera radi, ostao bez Nemanje Matića, iako je Konte bio protiv toga. A opet nije imao za Romelua Lukakua recimo. Već mu se smučilo. Navikao je da ima.

A utisak je: odlično bi legao Pari Sen Žermenu. Da malo disciplinuje sve te nabeđene zvezde i zvezdice.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar