Тухел потписао за Арсенал! Биће свађе!

Свен Мислинтат је од раније ту… Немачка ексклузива: Испалио Бајерн, иде у Арсенал! Талентовани немачки тренер је одбио Бајерн и "обећао се" лондонском клубу.

Фудбал 27.03.2018 | 19:45
Тухел потписао за Арсенал! Биће свађе!
Арсенал је одабрао наследника Арсена Венгера!

Француском стручњаку тек наредног лета истиче уговор са Арсеналом, али ће бити "скраћен" пошто резултати нису задовољавајући, па немачки лист "Кикер" преноси да је тим са "Емирејтса" склопио договор са Томасом Тухелом (44).

Тухел, који је без посла од маја 2017. године када је напустио Дортмунд, био је "први пик" Бајерна за наследника Јупа Хајнкеса, али је одбио клуб из Минхена, преноси "Кикер".

Изгледа да му је гигант из Баварске "пришао прекасно" пошто је претходног петка одговорио негативно на њихову понуду пошто је већ био договорио посао са клубом из иностранства. Прво се чинило да је у питању Пари сен Жермен, али инсајдери "Кикера" наводе да је у питању Арсенал.

Тухел се већ састао са шефом скаутинг службе Арсенала Свеном Мислинтатом, који је дао "зелено светло" за овај договор, а управо је и он био творац "моћног Дортмунда".

Наводно, БВБ је напустио због неслагања са Тухелом, али су решили несугласице...

Остаје још да се "реши" уговор који има Арсен Венгер, менаџер који је у Арсеналу од 1996. године, а кога "тобџије" све мање цене због лоших резултата и "сушних" година за клуб из Лондона, мада још увек конкуришу за Лигу Европе.

Када је у питању "испаљени" Бајерн - они ће се окренути француском стручњаку Лусијану Фавру који води Ницу, и који је био на мети Дортмунда прошлог лета, али није дошло до договора.

Месецима већ по немачким медијима главни кандидат за шефа стручног штаба Бајерна. Али од лета - шеф  стручног штаба Арсенала! Тако бар тврди угледни Кикер, који наводи да је Томас Тухел одбио Баварце и већ потписао предуговор са Тобџијама.

Наводно, Тухел је Бајерновим челницима у петак предочио своју одлуку, па су медији почели да пишу о томе да је Челси пронашао замену за Антонија Контеа. Кикер тврди другачије, а Кикер не лупа глупости. Раније се помињала и могућност да замени Унаја Емерија у Пари Сен Жермену, али избор је пао на Арсенал, иако је било и разговора са Свецима.

Занимљиво, на Емирејтсу ће Тухел обновити сарадњу са главним скаутом Свеном Мислинтатом, који је у Дортмунду стекао скоро па митски статус, али је баш због свађе са тренером напустио Борусију. Посвађали су се испрва око идеје да доведу Оливера Тореса, тада  играча мадридског Атлетика, па је Тухел на крају Мислинтатапотпуно избацио из ланца одлучивања на Вестфалену. Забранио му је чак и да да улази у тренинг центар Борусије, да разговора са играчима, члановима стручног штаба... Мислинтат је схватио да је време да се растану и отишао је у Лондон.

И сад се вероватно чеше по глави. Тухел је изгледа опет дошао по њега. Наравно, Тобџијама није промакла та "занимљивост" из историје сарадње двојице Немаца. Обојица су сада обећали да ће у интересу клуба закопати ратне секире. Мада… Тухела нико никад није “оптужио” да је човек који је лак за сарадњу. Са директорима Борусије опасно се закачио после бомбашког напада на аутобус екипе. Јавно је причао да би и даље био тренер Милионера да га Јоахим Вацке и другови нису натерали да исто вече игра утакмицу са Монаком. 

Али да зна фудбал - зна. А то је ваљда и најбнитније?

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар