Tuhel potpisao za Arsenal! Biće svađe!

Sven Mislintat je od ranije tu… Nemačka ekskluziva: Ispalio Bajern, ide u Arsenal! Talentovani nemački trener je odbio Bajern i "obećao se" londonskom klubu.

Fudbal 27.03.2018 | 19:45
Tuhel potpisao za Arsenal! Biće svađe!
Arsenal je odabrao naslednika Arsena Vengera!

Francuskom stručnjaku tek narednog leta ističe ugovor sa Arsenalom, ali će biti "skraćen" pošto rezultati nisu zadovoljavajući, pa nemački list "Kiker" prenosi da je tim sa "Emirejtsa" sklopio dogovor sa Tomasom Tuhelom (44).

Tuhel, koji je bez posla od maja 2017. godine kada je napustio Dortmund, bio je "prvi pik" Bajerna za naslednika Jupa Hajnkesa, ali je odbio klub iz Minhena, prenosi "Kiker".

Izgleda da mu je gigant iz Bavarske "prišao prekasno" pošto je prethodnog petka odgovorio negativno na njihovu ponudu pošto je već bio dogovorio posao sa klubom iz inostranstva. Prvo se činilo da je u pitanju Pari sen Žermen, ali insajderi "Kikera" navode da je u pitanju Arsenal.

Tuhel se već sastao sa šefom skauting službe Arsenala Svenom Mislintatom, koji je dao "zeleno svetlo" za ovaj dogovor, a upravo je i on bio tvorac "moćnog Dortmunda".

Navodno, BVB je napustio zbog neslaganja sa Tuhelom, ali su rešili nesuglasice...

Ostaje još da se "reši" ugovor koji ima Arsen Venger, menadžer koji je u Arsenalu od 1996. godine, a koga "tobdžije" sve manje cene zbog loših rezultata i "sušnih" godina za klub iz Londona, mada još uvek konkurišu za Ligu Evrope.

Kada je u pitanju "ispaljeni" Bajern - oni će se okrenuti francuskom stručnjaku Lusijanu Favru koji vodi Nicu, i koji je bio na meti Dortmunda prošlog leta, ali nije došlo do dogovora.

Mesecima već po nemačkim medijima glavni kandidat za šefa stručnog štaba Bajerna. Ali od leta - šef  stručnog štaba Arsenala! Tako bar tvrdi ugledni Kiker, koji navodi da je Tomas Tuhel odbio Bavarce i već potpisao predugovor sa Tobdžijama.

Navodno, Tuhel je Bajernovim čelnicima u petak predočio svoju odluku, pa su mediji počeli da pišu o tome da je Čelsi pronašao zamenu za Antonija Kontea. Kiker tvrdi drugačije, a Kiker ne lupa gluposti. Ranije se pominjala i mogućnost da zameni Unaja Emerija u Pari Sen Žermenu, ali izbor je pao na Arsenal, iako je bilo i razgovora sa Svecima.

Zanimljivo, na Emirejtsu će Tuhel obnoviti saradnju sa glavnim skautom Svenom Mislintatom, koji je u Dortmundu stekao skoro pa mitski status, ali je baš zbog svađe sa trenerom napustio Borusiju. Posvađali su se isprva oko ideje da dovedu Olivera Toresa, tada  igrača madridskog Atletika, pa je Tuhel na kraju Mislintatapotpuno izbacio iz lanca odlučivanja na Vestfalenu. Zabranio mu je čak i da da ulazi u trening centar Borusije, da razgovora sa igračima, članovima stručnog štaba... Mislintat je shvatio da je vreme da se rastanu i otišao je u London.

I sad se verovatno češe po glavi. Tuhel je izgleda opet došao po njega. Naravno, Tobdžijama nije promakla ta "zanimljivost" iz istorije saradnje dvojice Nemaca. Obojica su sada obećali da će u interesu kluba zakopati ratne sekire. Mada… Tuhela niko nikad nije “optužio” da je čovek koji je lak za saradnju. Sa direktorima Borusije opasno se zakačio posle bombaškog napada na autobus ekipe. Javno je pričao da bi i dalje bio trener Milionera da ga Joahim Vacke i drugovi nisu naterali da isto veče igra utakmicu sa Monakom. 

Ali da zna fudbal - zna. A to je valjda i najbnitnije?

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar