АБА: Звездина меч лопта у Бару!

Кошаркаши Црвене Звезде гостују Морнару у другој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге, а гости би победом оверили пласман у финале регионалног такмичења.  Звездина меч лопта! Црвена звезда све држи у својим рукама. Победа у Бару неопходна је не само због што бржег заборављања свега што се дешавало против Фенера, већ и због више дана одмора и припреме за финале.

Кошарка 25.03.2018 | 13:45
АБА: Звездина меч лопта у Бару!
У првом мечу 'црвено-бели' су у хали "Александар Николић" више него убедљиво савладали Баране са 91:63.

Звезду је предводио Џејмс Фелдин са 23 поена, Бјелица је имао 17 а Рочести десет уз четри асистенције. Омић је био близу дабл-дабла са десет поена и осам скокова.

Код Морнара најефикаснији је био Дерик Нидам са 16 поена, четри асистенције и исто толико скокова, док су Павић и Рели-Рос постигли по 12. 

То је била трећа победа екипе из Београда над Црногорцима ове сезоне, а пета у исто толико дуела у регионалној лиги. 

Обе екипе су између двомеча имали обавезе у европским такмичењима, Црвена Звезда у Евролиги, а Морнар у мање квалитетном ФИБА Еврокупу. 

Звезда је одиграла два меча и оба пута је убедљиво поражена од кандидата за Фајнал-фор. Панатинаикос је био бољи у Атини са 91:71, док је Фенербахче однео победу у Београду са још већом разликом, 80:63. 

Екипа из Бара је у четвртфиналу ФИБА Еврокупа савладала холандски Гронинген 73:67 и, након дуела са Звездом, са солидном предношћу ће отпутовати на реванш. Наравно, јасно је који од ових мечева је битнији Морнару, али и у коме су им значајно веће шансе за победу. 

"Не очекујем да ће бити слично као у Београду. У Бару су падали фаворити, јер се другачије осећају кад играју код куће. И ми смо имали добру подршку у Бару прошли пут па ову прилику користим да их позовем да опет дођу. Сутра је за нас најважнија утакмица у наредних 10 дана", изјавио је Алимпијевић. 

Јасно је да, ако Звезда буде играла своју игру победник се неће доводити у питање, поготово јер је Урош Луковић и даље ван терена, али битно је и да сачувају Американца са црногорским пасошем Дерика Нидама који је ове сезоне знао да сам добије утакмице неким далекометним тројкама, а уједно је био и највећа опасност у првом мечу. 

Морнару остаје да се надају лошијем дану 'црвено-белих', да покушају да их уведу у њихов ритам, да сачувају Рочестија и Фелдина, како је и сам шеф стручног штаба то изјавио, а и уз све то ће им бити потребна подршка публике и солидна доза среће. 

"Доста тога зависи од нашег старта и енергије, али ако им узмемо шут за три поена које има је најјачи за самопоуздање, утакмица ће добити други ток. Ако је умор фактор онда морамо што пре да завршимо посао", казао је Алимпијевић. 

Црвена звезда све држи у својим рукама. Победа у Бару неопходна је не само због што бржег заборављања свега што се дешавало против Фенера, већ и због више дана одмора и припреме за финале. А тамо стижу Будућност или Цедевита. Ђетићи засад имају меч предности.

У другом мечу данас састаће се Цедевита и Будућност. Утакмица ће бити одиграна у Загребу, а први меч Будућност је у Подгорици некак успела да оконча у своју корист, у 'трилер' завршници неколико секунди пре краја, са 84:83. Подгоричани такође имају меч лопту, али се Цедевита сигурно неће предати без борбе, а под руку им иде и лоша форма Црногораца који на пет последњих гостовања у свим такмичењима немају ниједну победу. 

Утакмица у Загребу на програму је од 18:00, док се меч у Бару игра од 20:00.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар