ABA: Zvezdina meč lopta u Baru!

Košarkaši Crvene Zvezde gostuju Mornaru u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige, a gosti bi pobedom overili plasman u finale regionalnog takmičenja.  Zvezdina meč lopta! Crvena zvezda sve drži u svojim rukama. Pobeda u Baru neophodna je ne samo zbog što bržeg zaboravljanja svega što se dešavalo protiv Fenera, već i zbog više dana odmora i pripreme za finale.

Košarka 25.03.2018 | 13:45
ABA: Zvezdina meč lopta u Baru!
U prvom meču 'crveno-beli' su u hali "Aleksandar Nikolić" više nego ubedljivo savladali Barane sa 91:63.

Zvezdu je predvodio Džejms Feldin sa 23 poena, Bjelica je imao 17 a Ročesti deset uz četri asistencije. Omić je bio blizu dabl-dabla sa deset poena i osam skokova.

Kod Mornara najefikasniji je bio Derik Nidam sa 16 poena, četri asistencije i isto toliko skokova, dok su Pavić i Reli-Ros postigli po 12. 

To je bila treća pobeda ekipe iz Beograda nad Crnogorcima ove sezone, a peta u isto toliko duela u regionalnoj ligi. 

Obe ekipe su između dvomeča imali obaveze u evropskim takmičenjima, Crvena Zvezda u Evroligi, a Mornar u manje kvalitetnom FIBA Evrokupu. 

Zvezda je odigrala dva meča i oba puta je ubedljivo poražena od kandidata za Fajnal-for. Panatinaikos je bio bolji u Atini sa 91:71, dok je Fenerbahče odneo pobedu u Beogradu sa još većom razlikom, 80:63. 

Ekipa iz Bara je u četvrtfinalu FIBA Evrokupa savladala holandski Groningen 73:67 i, nakon duela sa Zvezdom, sa solidnom prednošću će otputovati na revanš. Naravno, jasno je koji od ovih mečeva je bitniji Mornaru, ali i u kome su im značajno veće šanse za pobedu. 

"Ne očekujem da će biti slično kao u Beogradu. U Baru su padali favoriti, jer se drugačije osećaju kad igraju kod kuće. I mi smo imali dobru podršku u Baru prošli put pa ovu priliku koristim da ih pozovem da opet dođu. Sutra je za nas najvažnija utakmica u narednih 10 dana", izjavio je Alimpijević. 

Jasno je da, ako Zvezda bude igrala svoju igru pobednik se neće dovoditi u pitanje, pogotovo jer je Uroš Luković i dalje van terena, ali bitno je i da sačuvaju Amerikanca sa crnogorskim pasošem Derika Nidama koji je ove sezone znao da sam dobije utakmice nekim dalekometnim trojkama, a ujedno je bio i najveća opasnost u prvom meču. 

Mornaru ostaje da se nadaju lošijem danu 'crveno-belih', da pokušaju da ih uvedu u njihov ritam, da sačuvaju Ročestija i Feldina, kako je i sam šef stručnog štaba to izjavio, a i uz sve to će im biti potrebna podrška publike i solidna doza sreće. 

"Dosta toga zavisi od našeg starta i energije, ali ako im uzmemo šut za tri poena koje ima je najjači za samopouzdanje, utakmica će dobiti drugi tok. Ako je umor faktor onda moramo što pre da završimo posao", kazao je Alimpijević. 

Crvena zvezda sve drži u svojim rukama. Pobeda u Baru neophodna je ne samo zbog što bržeg zaboravljanja svega što se dešavalo protiv Fenera, već i zbog više dana odmora i pripreme za finale. A tamo stižu Budućnost ili Cedevita. Đetići zasad imaju meč prednosti.

U drugom meču danas sastaće se Cedevita i Budućnost. Utakmica će biti odigrana u Zagrebu, a prvi meč Budućnost je u Podgorici nekak uspela da okonča u svoju korist, u 'triler' završnici nekoliko sekundi pre kraja, sa 84:83. Podgoričani takođe imaju meč loptu, ali se Cedevita sigurno neće predati bez borbe, a pod ruku im ide i loša forma Crnogoraca koji na pet poslednjih gostovanja u svim takmičenjima nemaju nijednu pobedu. 

Utakmica u Zagrebu na programu je od 18:00, dok se meč u Baru igra od 20:00.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar