Роналда мотивишу рекорди: Само двојица испред!

Неће се он задовољити трећом позицијом. . . !

Фудбал 27.03.2018 | 11:00
Роналда мотивишу рекорди: Само двојица испред!
Само 120 секунди делило је Египат од велике победе над европским прваком Португалом, али се онда "појавио" Кристијано Роналдо.

Званично најбољи фудбалер света постигао је два поготка дубоко у надокнади времена, оба главом и оба на центаршут Рикарда Кварежме, и наговестио да Португал никако не треба отписивати док год је он у саставу...

Кристијано Роналдо је на том мечу постигао 81. гол за Португал и тако престигао Кунишигеа Камамота (Јапан) на вечној листи најбољих стрелаца у дресу репрезентације.

Истина, легендарном јапанском фудбалеру који је овај рекорд поставио у периоду између 1964. и 1977. године било је потребно тек 84 меча, док је Роналду 148, али је општи утисак и да је Роналдо имао далеко озбиљније ривале од тима из АФЦ конфедерације.

Роналдо је сада трећи на листи најбољих стрелаца и испред њега су само Ференц Пушкаш (Мађарска, Шпанија) са 84 интернационална гола и велики Али Даеи (Иран) са 109!

Легендарни ирански фудбалер делује недодирљиво и тај рекорд држи од 2006. године, а видећемо да ли ће Кристијано Роналдо, човек који је већ власник "ко зна колико" рекорда, успети да га престигне до краја каријере.

Роналду су 33 године, али ако неко то може - онда је то он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар