Џикића нервира што Будућност сви "виде" у финалу!

"Генерално је питање можда да ли треба АБА да почиње у јануару а не у октобру - за све, за клубове и лигу", казао је Џикић пред меч са Цедевитом.

Кошарка 25.03.2018 | 12:15
Џикића нервира што Будућност сви "виде" у финалу!
Кошаркаши Будућности су "одбранили" домаћи терен у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА Лиге и у узбудљивој завршници савладали Цедевиту (84:83).

Јунак тог тријумфа био је Немања Гордић, а Будућност сада путује на реванш и гостује Цедевити у Дому спортова и жели да реши овај дуел у две утакмице како би потом имали две недеље за припрему финалног сусрета.

Александар Џикић је пред овај сусрет најавио да ће грешака бити и у Загребу, али да његова екипа мора да их смањи...

"Цедевита није у међувремену постала слаб тим, а нама шкоди атмосфера у јавности генерално гдје нас сви већ виде у финалу. То је био наш највећи противник ових дана, да момци престану да мисле о финалу. Сигурно да људи око играча и клуба имају право на своје мишљење, не можете се изоловати од тога. Моји момци не живе у вакууму... Природно је да је атмосфера око тима таква да се већ размишља о финалу, тешко се од тога заштити, али морамо се ментално другачије припремити за дуел. То је мој посао", казао је Александар Џикић и навео да га не радује што је Лентри тек у петак први пут на тренингу "био у контакту".

Тренер Будућности дотакао се и календара АБА Лиге.

"Уколико победимо, чека нас 14 дана до наредног меча, али то би био пре свега простор за лечење за нас. Генерално је питање можда да ли треба АБА да почиње у јануару а не у октобру - за све, за клубове и лигу. То је само моје гласно размишљање, можда би то било боље за календар. Пробали би да се одморимо, да се спремимо за - дај боже, финале. Али не питамо се само ми", поручио је Александар Џикић.

Јуре Здовц се осврнуо на претходни дуел и поручио својим играчима да морају да поправе одбрану пошто су се у Подгорици превише ослонили на напад, а на крају због тога и платили.

"Морамо бити пуно агресивнији. Ми смо њима допустили да раде што су хтели, да лагано организују игру и ту су стварали предност. Није било никаквог притиска на лопти, сватко се више бринуо за својег играча него за играча с лоптом и ту смо заказали. Нема везе што смо ми могли ту утакмицу добити, али мислим да је то био главни разлог зашто смо на крају ишли у неку коцку и ту изгубили. То морамо исправити, бити пуно јачи, пуно бољи и гинути до задње секунде", казао је Здовц и позвао публику да их подржи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар