Džikića nervira što Budućnost svi "vide" u finalu!

"Generalno je pitanje možda da li treba ABA da počinje u januaru a ne u oktobru - za sve, za klubove i ligu", kazao je Džikić pred meč sa Cedevitom.

Košarka 25.03.2018 | 12:15
Džikića nervira što Budućnost svi "vide" u finalu!
Košarkaši Budućnosti su "odbranili" domaći teren u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige i u uzbudljivoj završnici savladali Cedevitu (84:83).

Junak tog trijumfa bio je Nemanja Gordić, a Budućnost sada putuje na revanš i gostuje Cedeviti u Domu sportova i želi da reši ovaj duel u dve utakmice kako bi potom imali dve nedelje za pripremu finalnog susreta.

Aleksandar Džikić je pred ovaj susret najavio da će grešaka biti i u Zagrebu, ali da njegova ekipa mora da ih smanji...

"Cedevita nije u međuvremenu postala slab tim, a nama škodi atmosfera u javnosti generalno gdje nas svi već vide u finalu. To je bio naš najveći protivnik ovih dana, da momci prestanu da misle o finalu. Sigurno da ljudi oko igrača i kluba imaju pravo na svoje mišljenje, ne možete se izolovati od toga. Moji momci ne žive u vakuumu... Prirodno je da je atmosfera oko tima takva da se već razmišlja o finalu, teško se od toga zaštiti, ali moramo se mentalno drugačije pripremiti za duel. To je moj posao", kazao je Aleksandar Džikić i naveo da ga ne raduje što je Lentri tek u petak prvi put na treningu "bio u kontaktu".

Trener Budućnosti dotakao se i kalendara ABA Lige.

"Ukoliko pobedimo, čeka nas 14 dana do narednog meča, ali to bi bio pre svega prostor za lečenje za nas. Generalno je pitanje možda da li treba ABA da počinje u januaru a ne u oktobru - za sve, za klubove i ligu. To je samo moje glasno razmišljanje, možda bi to bilo bolje za kalendar. Probali bi da se odmorimo, da se spremimo za - daj bože, finale. Ali ne pitamo se samo mi", poručio je Aleksandar Džikić.

Jure Zdovc se osvrnuo na prethodni duel i poručio svojim igračima da moraju da poprave odbranu pošto su se u Podgorici previše oslonili na napad, a na kraju zbog toga i platili.

"Moramo biti puno agresivniji. Mi smo njima dopustili da rade što su hteli, da lagano organizuju igru i tu su stvarali prednost. Nije bilo nikakvog pritiska na lopti, svatko se više brinuo za svojeg igrača nego za igrača s loptom i tu smo zakazali. Nema veze što smo mi mogli tu utakmicu dobiti, ali mislim da je to bio glavni razlog zašto smo na kraju išli u neku kocku i tu izgubili. To moramo ispraviti, biti puno jači, puno bolji i ginuti do zadnje sekunde", kazao je Zdovc i pozvao publiku da ih podrži.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar