Порази и младих фудбалских селекција Србије!

Младе репрезентације Србије до 17 и 19 година поражене су од вршњака из Украјине са 2:1 у другом колу Елитне рунде групе 4 квалификација за ЕП.

Фудбал 24.03.2018 | 18:00
Порази и младих фудбалских селекција Србије!
"Орлићи" до 19 година испустили су победу против поменуте селекције, пошто су водили до 79. минута, када је уследио преокрет Украјинаца.

Гол за Србију у 21. минуту постигао је Јовановић са беле тачке, а са тим резултатом отишло се и на паузу.

У наставку меча Србија није успела издржи ритам, па тако Украјина долази до изједначења преко Миколенка. Победу младим надам из Украјине донео је Сафраново у надокнади времена. 

Овим поразом "орлићи" су изгубили шансу за пласман на Европско првенство. 

Збогом ЕП: Србија из двојке у кеца, нема ништа од Финске! Омладинци поражени и у другом мечу елитне рунде квалификација.

Неће бити Србије на завршном турниру Првенства Европе за омладинце!

Наша селекција остала је без теоретских шанси да оде у Финску, пошто је претрпела други пораз у оквиру Групе 4 елитне рунде квалификација, чији је организатор Румунија. После дебакла против домаћина (0:4), меру екипи селектора Милоша Велебита у Плоештију узела је и Украјина - 1:2.

Није вредео ни повратак у тим Јована Влалукина ии Луке Илића(додуше, због картона није играо штопер Веселиновић), ни вођство у режији Ђорђа Јовановића (Партизанов нападач реализовао једанаестерац у 21. минуту, после фаула Миколунка над Звездиним везистом Илићем), јер су Украјинци били спретнији у завршници и у размаку од 11 минута „окренули“ резултат у своју корист.

Најпре се Витали Миколенко искупио за скривљени једанаестерац тако што је савладао Владана Декићау 79. минуту, да би у 91. асистирао за Сафронову за славље своје екипе.

На овај начин Србија је елиминисана са турнира, па сусрет у уторак од 18 часова против Шведске бити више ревијалног карактера.

Када је реч фудбалерима до 17 година, упркос поразу ситуација на табели је нешто боља. Србија после два одиграна меча има победу и пораз и налази се на другом месту, које у овом тренутку води на ЕП. 

"Орлићи" су такође водили у овом мечу, голом Јоцића у 12. минуту, али, као и код њихових старијих колега, Украјина је успела да преокрене. Голове за "жуто-плаве" постигли су Сикан и Мудрик. 

Кадети све закомпликовали… Украјина славила у другом колу са 2:1, па у последњем колу морају да савлада Шпанију, ако она претходно победи Чешку.

Кадетска селекција Србије поражена је у другом колу квалификационог турнира у Чешкој од вршњака из Украјине, па ће у последњем колу морати да савладају Шпанију, уколико желе да пронађу пут до завршног турнира – 1:2 (1:1).

Изабраници Ивана Јевића су и у овој утакмици имали све у својим рукама, повели су голом Богдана Јоцића у 12. минуту, али су се Украјинци вратили у живот преко Данила Сикана у финишу првог дела игре и у потпуности се вратили у живот.

За потпуни преокрет Украјине заслужан је био везиста Шахтјора Михајло Мудрјук, који је осам минута пре краја утакмице поставио коначан резултат.

Нада за Орлиће још постоји, пошто на финални турнир одлази и седам најбнољих другопласираних селекција. Изабраници Ивана Јевића прво морају да се надају чуду у утакмици између Шпаније и Чешке, а онда да се 27. марта (14.30) у директном окршају супротставе Црвеној фурији.

Састави у којима су наступали "орлићи": 

У19: Декић - Бошњак, Иванчевић, Деветак, Влалукин, Илић, Петровић, Мишковић, Јовановић, Јовановић, Максимовић. 

У17: Славковић - Лончар, Митровић, Ераковић, Радмановац - Илић, Белић, Савић, Јоцић, Видосављевић - Бурмаз

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар