Porazi i mladih fudbalskih selekcija Srbije!

Mlade reprezentacije Srbije do 17 i 19 godina poražene su od vršnjaka iz Ukrajine sa 2:1 u drugom kolu Elitne runde grupe 4 kvalifikacija za EP.

Fudbal 24.03.2018 | 18:00
Porazi i mladih fudbalskih selekcija Srbije!
"Orlići" do 19 godina ispustili su pobedu protiv pomenute selekcije, pošto su vodili do 79. minuta, kada je usledio preokret Ukrajinaca.

Gol za Srbiju u 21. minutu postigao je Jovanović sa bele tačke, a sa tim rezultatom otišlo se i na pauzu.

U nastavku meča Srbija nije uspela izdrži ritam, pa tako Ukrajina dolazi do izjednačenja preko Mikolenka. Pobedu mladim nadam iz Ukrajine doneo je Safranovo u nadoknadi vremena. 

Ovim porazom "orlići" su izgubili šansu za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Zbogom EP: Srbija iz dvojke u keca, nema ništa od Finske! Omladinci poraženi i u drugom meču elitne runde kvalifikacija.

Neće biti Srbije na završnom turniru Prvenstva Evrope za omladince!

Naša selekcija ostala je bez teoretskih šansi da ode u Finsku, pošto je pretrpela drugi poraz u okviru Grupe 4 elitne runde kvalifikacija, čiji je organizator Rumunija. Posle debakla protiv domaćina (0:4), meru ekipi selektora Miloša Velebita u Ploeštiju uzela je i Ukrajina - 1:2.

Nije vredeo ni povratak u tim Jovana Vlalukina ii Luke Ilića(doduše, zbog kartona nije igrao štoper Veselinović), ni vođstvo u režiji Đorđa Jovanovića (Partizanov napadač realizovao jedanaesterac u 21. minutu, posle faula Mikolunka nad Zvezdinim vezistom Ilićem), jer su Ukrajinci bili spretniji u završnici i u razmaku od 11 minuta „okrenuli“ rezultat u svoju korist.

Najpre se Vitali Mikolenko iskupio za skrivljeni jedanaesterac tako što je savladao Vladana Dekićau 79. minutu, da bi u 91. asistirao za Safronovu za slavlje svoje ekipe.

Na ovaj način Srbija je eliminisana sa turnira, pa susret u utorak od 18 časova protiv Švedske biti više revijalnog karaktera.

Kada je reč fudbalerima do 17 godina, uprkos porazu situacija na tabeli je nešto bolja. Srbija posle dva odigrana meča ima pobedu i poraz i nalazi se na drugom mestu, koje u ovom trenutku vodi na EP. 

"Orlići" su takođe vodili u ovom meču, golom Jocića u 12. minutu, ali, kao i kod njihovih starijih kolega, Ukrajina je uspela da preokrene. Golove za "žuto-plave" postigli su Sikan i Mudrik. 

Kadeti sve zakomplikovali… Ukrajina slavila u drugom kolu sa 2:1, pa u poslednjem kolu moraju da savlada Španiju, ako ona prethodno pobedi Češku.

Kadetska selekcija Srbije poražena je u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Češkoj od vršnjaka iz Ukrajine, pa će u poslednjem kolu morati da savladaju Španiju, ukoliko žele da pronađu put do završnog turnira – 1:2 (1:1).

Izabranici Ivana Jevića su i u ovoj utakmici imali sve u svojim rukama, poveli su golom Bogdana Jocića u 12. minutu, ali su se Ukrajinci vratili u život preko Danila Sikana u finišu prvog dela igre i u potpunosti se vratili u život.

Za potpuni preokret Ukrajine zaslužan je bio vezista Šahtjora Mihajlo Mudrjuk, koji je osam minuta pre kraja utakmice postavio konačan rezultat.

Nada za Orliće još postoji, pošto na finalni turnir odlazi i sedam najbnoljih drugoplasiranih selekcija. Izabranici Ivana Jevića prvo moraju da se nadaju čudu u utakmici između Španije i Češke, a onda da se 27. marta (14.30) u direktnom okršaju suprotstave Crvenoj furiji.

Sastavi u kojima su nastupali "orlići": 

U19: Dekić - Bošnjak, Ivančević, Devetak, Vlalukin, Ilić, Petrović, Mišković, Jovanović, Jovanović, Maksimović. 

U17: Slavković - Lončar, Mitrović, Eraković, Radmanovac - Ilić, Belić, Savić, Jocić, Vidosavljević - Burmaz

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar