"Играли су Евролигу, а мислили на Морнар!"

"У првој утакмици имали смо најслабије шутерско вече у лиги. А без шута не можемо да победимо ни много слабије екипе од Звезде", каже тренер Барана уочи реванша полуфинала.

Кошарка 24.03.2018 | 20:45
"Играли су Евролигу, а мислили на Морнар!"
КК Морнар Бар празнично дочекује недељу и утакмицу против Црвене звезде мтс.

У граду под Румијом први пут ће бити одиграна утакмица плеј-офа регионалне лиге, а ривал ће бити бранилац титуле, који је победио у оба претходна гостовања у "Тополици".

Од убедљивог пораза у "Пиониру" прошлог викенда, Морнар је наступио у ФИБА Европа купу и на свом терену савладао Донар. У међувремену је излечио повреду Немање Врањеша, опоравио Дерика Нидама од болести, с тим да амерички плејмејкер због претпрљеног ударца против Холанђана ипак није тренирао претходних дана.

Дворана "Тополица" биће пуна, а Морнар мотивисан, иако не бежи од тога да је Звезда фаворит.

"Треба бити реалан, Звезда има 12 подједнако квалитетних играча, док ми имамо сужен избор, у ростеру ће бити једанаест играча, међу којима и неки који ретко улазе у игру", рекао је шеф струке Морнара Михаило Павићевић, који је емотивно дочекан у "Пиониру" пре прве утакмице, као тренер шампионске генерације црвено-белих из 1998. године.

Према његовом мишљењу, ни најбоља партија Барана неће гарантовати успех.

"До победе можемо доћи једино уколико будемо на свом највишем нивоу и уколико гости буду приказали једно од својих слабијих издања. Истина, свака утакмица је за себе посебна прича, нарочито у плеј-офу. У првом мечу имали смо најслабије шутерско вече ове сезоне у АБА лиги (3/22 за три), а ми без шута за три поена не можемо да добијемо ни много лошије екипе од Црвене звезде", објаснио је Павићевић, који поново неће моћи да рачуна на центра Уроша Луковића, због повреде.

"Није ни Звезда бриљирала у првој утакмици, него је једноставно, као добра и искусна екипа, кажњавала наше грешке. Покушаћемо да дамо максимум, наметнемо свој, препознатљиви стил игре, уосталом, као на свакој утакмици, и да неко евентуално слабије издање Црвене звезде искористимо", додао је тренер црногорског тима.

Црвено-бели су током "дуплог" евролигашког програма и утакмица против Панатинаикоса и Фенербахчеа све време истицали да им је најважнији ипак Морнар, а у Бару су те поруке чули. 

"Јасно је да неће бити лако, јер АБА лига је њима приоритет. Видели сте и сами, играли су две утакмице ове недеље у Евролиги, а говорили су о Морнару. Чињеница да су неки играчи одмарали против Фенербахчеа говори да је Звезда фокусирана на ову утакмицу и плеј-оф АБА лиге. Јер, Звезди се комплетна сезона своди на освајање АБА лиге. Понављам, уз добру атмосферу у дворани и наше надахнуто издање можемо да се надамо изненађењу и победи и повратку у Београд. А мајсторица са Звездом била би круна најуспешније сезоне Морнара у његовој историји", додао је искусни стручњак.

Утакмица Морнар - Звезда почеће у недељу у 20 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт. Реванш друге полуфиналне серије, Цедевита - Будућност, почеће два сата раније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар