"Igrali su Evroligu, a mislili na Mornar!"

"U prvoj utakmici imali smo najslabije šutersko veče u ligi. A bez šuta ne možemo da pobedimo ni mnogo slabije ekipe od Zvezde", kaže trener Barana uoči revanša polufinala.

Košarka 24.03.2018 | 20:45
"Igrali su Evroligu, a mislili na Mornar!"
KK Mornar Bar praznično dočekuje nedelju i utakmicu protiv Crvene zvezde mts.

U gradu pod Rumijom prvi put će biti odigrana utakmica plej-ofa regionalne lige, a rival će biti branilac titule, koji je pobedio u oba prethodna gostovanja u "Topolici".

Od ubedljivog poraza u "Pioniru" prošlog vikenda, Mornar je nastupio u FIBA Evropa kupu i na svom terenu savladao Donar. U međuvremenu je izlečio povredu Nemanje Vranješa, oporavio Derika Nidama od bolesti, s tim da američki plejmejker zbog pretprljenog udarca protiv Holanđana ipak nije trenirao prethodnih dana.

Dvorana "Topolica" biće puna, a Mornar motivisan, iako ne beži od toga da je Zvezda favorit.

"Treba biti realan, Zvezda ima 12 podjednako kvalitetnih igrača, dok mi imamo sužen izbor, u rosteru će biti jedanaest igrača, među kojima i neki koji retko ulaze u igru", rekao je šef struke Mornara Mihailo Pavićević, koji je emotivno dočekan u "Pioniru" pre prve utakmice, kao trener šampionske generacije crveno-belih iz 1998. godine.

Prema njegovom mišljenju, ni najbolja partija Barana neće garantovati uspeh.

"Do pobede možemo doći jedino ukoliko budemo na svom najvišem nivou i ukoliko gosti budu prikazali jedno od svojih slabijih izdanja. Istina, svaka utakmica je za sebe posebna priča, naročito u plej-ofu. U prvom meču imali smo najslabije šutersko veče ove sezone u ABA ligi (3/22 za tri), a mi bez šuta za tri poena ne možemo da dobijemo ni mnogo lošije ekipe od Crvene zvezde", objasnio je Pavićević, koji ponovo neće moći da računa na centra Uroša Lukovića, zbog povrede.

"Nije ni Zvezda briljirala u prvoj utakmici, nego je jednostavno, kao dobra i iskusna ekipa, kažnjavala naše greške. Pokušaćemo da damo maksimum, nametnemo svoj, prepoznatljivi stil igre, uostalom, kao na svakoj utakmici, i da neko eventualno slabije izdanje Crvene zvezde iskoristimo", dodao je trener crnogorskog tima.

Crveno-beli su tokom "duplog" evroligaškog programa i utakmica protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea sve vreme isticali da im je najvažniji ipak Mornar, a u Baru su te poruke čuli. 

"Jasno je da neće biti lako, jer ABA liga je njima prioritet. Videli ste i sami, igrali su dve utakmice ove nedelje u Evroligi, a govorili su o Mornaru. Činjenica da su neki igrači odmarali protiv Fenerbahčea govori da je Zvezda fokusirana na ovu utakmicu i plej-of ABA lige. Jer, Zvezdi se kompletna sezona svodi na osvajanje ABA lige. Ponavljam, uz dobru atmosferu u dvorani i naše nadahnuto izdanje možemo da se nadamo iznenađenju i pobedi i povratku u Beograd. A majstorica sa Zvezdom bila bi kruna najuspešnije sezone Mornara u njegovoj istoriji", dodao je iskusni stručnjak.

Utakmica Mornar - Zvezda počeće u nedelju u 20 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport. Revanš druge polufinalne serije, Cedevita - Budućnost, počeće dva sata ranije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar