Јуниори БиХ без Европског првенства!

Јуниорска репрезентације Босне и Херцеговине (У-19) поражена је од Аустрије са 3:0 (1:0) у другом колу елитних квалификација и остала без шанси за пласман на Европско првенство.

Фудбал 24.03.2018 | 17:45
Јуниори БиХ без Европског првенства!
Послије пораза од домаћина турнира у Групи 7, селекције Данске у Силкенборгу (3:2), изабраници Тонија Карачића поражени су у суботу и од вршњака из Аустрије резултатом 3:0 (1:0).

Тим Мартина Шерба, који је у првом колу изгубио од Турске (2:0), стигао је до вођства над "змајићима" поготком дефанзивца Лиферинга Николаса Мајстера у 28. минуту.

У наставку меча Аустријанци су средином другог дијела за два минута ријешили питање побједника и задржали шансе да могу изборити наступ на ЕП-у.

Најприје је играч Фрајбурга Антони Шмит у 67. минуту погодио мрежу Аднана Канурића, да би два минута касније, тачку на убједљиву побједу ставио млади везиста Хофенхајма Кристоф Баумгартнер на асистенцију Шмита.

Посљедњи меч до крај турнира, "змајићи" ће за три дана одиграти против Турске.

Босна и Херцеговина: Аднан Канурић, Јусуф Газибеговић, Јасмин Челиковић, Амир Велић, Едис Смајић (71. Лука Кнежевић), Анел Шабанаџовић, Бењамин Хаџић, Стефан Ковач, Халид Шабановић, Амар Ћатић (81. Шевкија Ресић), Имад Рондић (58. Недим Хаџић). Селектор: Тони Карачић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар