Juniori BiH bez Evropskog prvenstva!

Juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-19) poražena je od Austrije sa 3:0 (1:0) u drugom kolu elitnih kvalifikacija i ostala bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 24.03.2018 | 17:45
Juniori BiH bez Evropskog prvenstva!
Poslije poraza od domaćina turnira u Grupi 7, selekcije Danske u Silkenborgu (3:2), izabranici Tonija Karačića poraženi su u subotu i od vršnjaka iz Austrije rezultatom 3:0 (1:0).

Tim Martina Šerba, koji je u prvom kolu izgubio od Turske (2:0), stigao je do vođstva nad "zmajićima" pogotkom defanzivca Liferinga Nikolasa Majstera u 28. minutu.

U nastavku meča Austrijanci su sredinom drugog dijela za dva minuta riješili pitanje pobjednika i zadržali šanse da mogu izboriti nastup na EP-u.

Najprije je igrač Frajburga Antoni Šmit u 67. minutu pogodio mrežu Adnana Kanurića, da bi dva minuta kasnije, tačku na ubjedljivu pobjedu stavio mladi vezista Hofenhajma Kristof Baumgartner na asistenciju Šmita.

Posljednji meč do kraj turnira, "zmajići" će za tri dana odigrati protiv Turske.

Bosna i Hercegovina: Adnan Kanurić, Jusuf Gazibegović, Jasmin Čeliković, Amir Velić, Edis Smajić (71. Luka Knežević), Anel Šabanadžović, Benjamin Hadžić, Stefan Kovač, Halid Šabanović, Amar Ćatić (81. Ševkija Resić), Imad Rondić (58. Nedim Hadžić). Selektor: Toni Karačić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar