Пуџдемону 25 година затвора?!

Финске власти примиле су међународни налог за хапшење бившег каталонског председника Карлеса Пуџдемона који је издала Шпанија.

Свијет 24.03.2018 | 16:56
Пуџдемону 25 година затвора?!
Међутим, тренутно се не зна где се он налази.

Познато је да је Пуџдемон стигао у Финску у четвртак како би се састао са посланицима, наводи АП.

Уколико Пуџдемон буде ухапшен у Финској, започеће процес изручења Шпанији, међутим, у данашњем саопштењу финских власти наводи се да за сада не знају где се он налази.

У Шпанији му прети и до 25 година затвора за побуну и подстицање на побуну током прошлогодишњег референдума за независност Каталоније.

Председник каталонског парламента Рођер Торент отказао је данашње гласање за председника Каталоније.

Торент је донео такву одлуку због тога што Ђорди Турул, чије је присуство обавезно јер је један од кандидата за председника Каталоније, није могао да присуствује данашњој седници.

Турул се налази у предистражном затвору, а каталонски парламент има рок од два месеца да изабере председника и формира регионалну владу. Уколико рок не буде испоштован, одржаће се нови избори.

Премијер Сспаније Маријано Рахој у петак је рекао да се противи одржавању још једних регионалних избора у Каталонији.

Рахој је у Бриселу рекао да не воли понављање избора, рекавши да "народ гласа, а политичари имају дужност да реше проблеме не стварајући друге", преноси АП.

У Каталонији су у децембру одржани ванредни избори и тада су партије које се залажу за независност Каталоније освојиле већину.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тасим Хаци

24.03.2018 16:14

Овај цовјек није ниста крив,једноставно видио од Хасима Тација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2018 16:59

По твом није али правно јесте по висини казне видис и колико је крив. Прекрсити устав је јако опасна ствар. То са Тацијем је мало компликованије. Ако врсис репресију је опет крсење устава ако не казнис онога ко врси репресију онај над коме се врси има правони акт опредјељења. Јбга требало је одмах Милосевица затворити и било бих контра

Name

Т.Х.

24.03.2018 19:04

Земљак,ово је тек поцетак,Спанска полиција управо врси репресију.Ако је вецина за независност, тако це и бити или це Спанија на крају поступити као и Милосевиц,само сто њу неце бомбардовати НАТО.

Name

Ре ТХ

24.03.2018 21:59

То стои ако буду врсили репресију прогон злоцине тад Каталонија гарант иде у независност. Мада лицно мислим да насиље полиција и војска неце цинити управо због сецесије

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

24.03.2018 16:16

Ово чека и сепаратисту месара милета малог миша који одмах кмечи и јауче кад му запријете смјеном и затвором!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.03.2018 18:07

Јесте јесте. Хапсе га од ‘96

Name

Ре:Ре

24.03.2018 18:50

Али ће га на крају и ухапсити.