Пристанак: Ускоро преговори држава

Северна Кореја пристала је да учествује на преговорима на високом нивоу између две Кореје 29. марта у граничном селу Панмунџом, саопштила је Јужна Кореја.

Свијет 24.03.2018 | 16:27
Пристанак: Ускоро преговори држава
Како преноси Ројтерс, Јужна Кореја је обзнанила да је Северна Кореја пристала да се састане са званичницима Сеула 29. марта, како би се припремили за унутаркорејски самит касније у априлу.

У саопштењу Министарства за уједињење Јужне Кореје се наводи и да је Северна Кореја поручила да ће трочлану делегацију Пјонгјанга предводити председавајући Комитета за мирно уједињење Ри Сон Гвон.

"Јутрос је Северна Кореја послала поруку комуникационим каналом у Пунџамону и пристала на наш предлог који смо изнели 22. марта за одржавање унутаркорејских преговора на високом нивоу", наводи се у саопштењу јужнокорејског министарства.

Ти преговори између Кореја претходиће музичким наступима у Пјонгјангу почетком априла, када ће јужнокорејски музичари гостовати у Северној Кореји као одговор на извођаче које је та земља послала током Зимских Олимпијских игара у Пјонгчанг.

Уметници са обе стране наступаће заједно 3. априла, цитирала је јужнокорејска агенција Јонхап изасланика председника Мун Џае Ина.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Једноставно

24.03.2018 16:17

Људи су нуклеарна сила и нема ни један разлог да не преговарају, цак ако треба и са црним дјаволом,бас их брига.

ОДГОВОРИТЕ