Pristanak: Uskoro pregovori država

Severna Koreja pristala je da učestvuje na pregovorima na visokom nivou između dve Koreje 29. marta u graničnom selu Panmundžom, saopštila je Južna Koreja.

Svijet 24.03.2018 | 16:27
Pristanak: Uskoro pregovori država
Kako prenosi Rojters, Južna Koreja je obznanila da je Severna Koreja pristala da se sastane sa zvaničnicima Seula 29. marta, kako bi se pripremili za unutarkorejski samit kasnije u aprilu.

U saopštenju Ministarstva za ujedinjenje Južne Koreje se navodi i da je Severna Koreja poručila da će tročlanu delegaciju Pjongjanga predvoditi predsedavajući Komiteta za mirno ujedinjenje Ri Son Gvon.

"Jutros je Severna Koreja poslala poruku komunikacionim kanalom u Pundžamonu i pristala na naš predlog koji smo izneli 22. marta za održavanje unutarkorejskih pregovora na visokom nivou", navodi se u saopštenju južnokorejskog ministarstva.

Ti pregovori između Koreja prethodiće muzičkim nastupima u Pjongjangu početkom aprila, kada će južnokorejski muzičari gostovati u Severnoj Koreji kao odgovor na izvođače koje je ta zemlja poslala tokom Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčang.

Umetnici sa obe strane nastupaće zajedno 3. aprila, citirala je južnokorejska agencija Jonhap izaslanika predsednika Mun Džae Ina.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jednostavno

24.03.2018 17:17

Ljudi su nuklearna sila i nema ni jedan razlog da ne pregovaraju, cak ako treba i sa crnim djavolom,bas ih briga.

ODGOVORITE