Сале о 41-ом поену Американца...

Зато је кошарка велика! Тренер Бајерна каже да је његов тим уложио велики труд у поразу од Дарушафаке и истиче спектакуларан наступ Скотија Вилбекина као нешто што чини овај спорт сјајним.

Кошарка 24.03.2018 | 16:15
Сале о 41-ом поену Американца...
Бајерн се борио, враћао у меч, остајао у клинчу, али су Скоти Вилбеник и Дарушафака увек налазиили начин да одбију налете екипе Александра Саше Ђорђевића.

Немачки тим, за који су играли Стефан Јовић и Владимир Лучић, изгубио је у петак и у реваншу полуфинала Еврокупа, а Дарушафака је заказакала финалну серију против Локомотиве Кубањ Саше Обрадовића.

Американац Вилбекин био је апсолутно прва звезда утакмице и одиграо наступ за памћење. Постигао је чак десет тројки и 41 поеном практично сам елиминисао Баварце из даљег такмичења.

Ђорђевић је после утакмице говорио искрено.

"Разочаран сам како је ова серија прошла, наравно као и сви, али верујем да је ово била велика борба и присуствовали смо невероватном индивидуалном шоуу Вилбекина, који је заиста показао неке сјајне ствари вечерас", рекао је Ђорђевић после меча.

"Покушали смо да променимо много играча који су га чували, али вечерас се догодило нешто што превазилази тај труд. То вам показује зашто су играчи највеће звезде овог спорта и зашто чине овај спорт великим и шта нас, тренерима, чини бољима", додао је он.

Бајерн се неколико пута "закувао" завршницу, Лучић је погодио тројку у финишу, Јовић је такође пре тога поентирао, али...

"Био нам је потребан велики шут, велика тројка да нас 'подигне', али промашили смо неколико важних покушаја из 'отворених' ситуација у четвртој четвртини. Утакмица је могла да оде на било коју страну, али сваки пут кад смо се примицали близу и када бисмо улазили снажно, они су били ту и одговарали".

"Без обзира на све, наша одбрана била је добра по 20 или 22 секунде, а онда су Вилбекин и Озмирак погађали уз звук сирене и погодили тројке које су 'убиле' утакмицу", рекао је Ђорђевић, уз честитке Дарушафаки на пролазу.

Бајерн се сада окреће домаћем првенству, у којем тренутно стоји одлично. Ђорђевићев тим је првопласирани на табели, са скором од 23 победе и само једним поразом.

Вилбекин је рођен 1993. године у Флориди, где је завршио и истоимени колеџ пре него што је 2014. започео профи каријеру у Аустралији. У Европи је од 2015, када је прешао у АЕК, одакле је исте године отишао у Дарушафаку. Поседује и пасош Босне и Херцеговине.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар