Sale o 41-om poenu Amerikanca...

Zato je košarka velika! Trener Bajerna kaže da je njegov tim uložio veliki trud u porazu od Darušafake i ističe spektakularan nastup Skotija Vilbekina kao nešto što čini ovaj sport sjajnim.

Košarka 24.03.2018 | 16:15
Sale o 41-om poenu Amerikanca...
Bajern se borio, vraćao u meč, ostajao u klinču, ali su Skoti Vilbenik i Darušafaka uvek nalaziili način da odbiju nalete ekipe Aleksandra Saše Đorđevića.

Nemački tim, za koji su igrali Stefan Jović i Vladimir Lučić, izgubio je u petak i u revanšu polufinala Evrokupa, a Darušafaka je zakazakala finalnu seriju protiv Lokomotive Kubanj Saše Obradovića.

Amerikanac Vilbekin bio je apsolutno prva zvezda utakmice i odigrao nastup za pamćenje. Postigao je čak deset trojki i 41 poenom praktično sam eliminisao Bavarce iz daljeg takmičenja.

Đorđević je posle utakmice govorio iskreno.

"Razočaran sam kako je ova serija prošla, naravno kao i svi, ali verujem da je ovo bila velika borba i prisustvovali smo neverovatnom individualnom šouu Vilbekina, koji je zaista pokazao neke sjajne stvari večeras", rekao je Đorđević posle meča.

"Pokušali smo da promenimo mnogo igrača koji su ga čuvali, ali večeras se dogodilo nešto što prevazilazi taj trud. To vam pokazuje zašto su igrači najveće zvezde ovog sporta i zašto čine ovaj sport velikim i šta nas, trenerima, čini boljima", dodao je on.

Bajern se nekoliko puta "zakuvao" završnicu, Lučić je pogodio trojku u finišu, Jović je takođe pre toga poentirao, ali...

"Bio nam je potreban veliki šut, velika trojka da nas 'podigne', ali promašili smo nekoliko važnih pokušaja iz 'otvorenih' situacija u četvrtoj četvrtini. Utakmica je mogla da ode na bilo koju stranu, ali svaki put kad smo se primicali blizu i kada bismo ulazili snažno, oni su bili tu i odgovarali".

"Bez obzira na sve, naša odbrana bila je dobra po 20 ili 22 sekunde, a onda su Vilbekin i Ozmirak pogađali uz zvuk sirene i pogodili trojke koje su 'ubile' utakmicu", rekao je Đorđević, uz čestitke Darušafaki na prolazu.

Bajern se sada okreće domaćem prvenstvu, u kojem trenutno stoji odlično. Đorđevićev tim je prvoplasirani na tabeli, sa skorom od 23 pobede i samo jednim porazom.

Vilbekin je rođen 1993. godine u Floridi, gde je završio i istoimeni koledž pre nego što je 2014. započeo profi karijeru u Australiji. U Evropi je od 2015, kada je prešao u AEK, odakle je iste godine otišao u Darušafaku. Poseduje i pasoš Bosne i Hercegovine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar