Полицајац-херој у замјену за таоце

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб похвалио је херојство полицајца који је понудио себе у замјену за таоце које је у супермаркету узео отмичар идентификован као ситни криминалац Редуан Лакдим.

Свијет 23.03.2018 | 18:14
Полицајац-херој у замјену за таоце
Жерар Коломб је рекао да се полицајац "добровољно понудио да замјени место са једним таоцем" у супермаркету у граду Треб и додао да је током инцидента повријеђен.

Тај полицајац је потом успио да остави свој телефон укључен и тако успоставио контакт са полицајцима испред супермаркета током талачке кризе, преноси АП.

Колом је рекао да су специјалне француске снаге упале у маркет и убили нападача пошто су чули пуцње унутра. Он није навео како је и када поменути полицајац повријеђен.

Француско министарство унутрашњих послова идентификовало је нападача као 26-годишњег ситног криминалца који се сматрао радикализованим, а био је под полицијским надзором.

Коломб је рекао да је Лакдим дјеловао самостално.

Ројтерс је пренио да је Исламска држава путем саопштења објављеног на интернету преузела одговорност за убиство троје људи у француским градовима Каркасон и Треб, не дајући доказе за ту тврдњу.

Лакдим је прво отео возило, пуцао на полицију и потом отео таоце у супермаркету, вичући Алаху-екбер (Бог је највећи). Отмичар је тражио ослобађање из затвора Салаха Абдеслама, исламисте који стоји иза напада у Паризу у новембру 2015. када је убијено око 130 људи.

Према тврдњи Исламске државе, нападе је извео "војник калифата", без навођења других детаља.

Француске власти напад третирају као тероризам.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Камионџија

23.03.2018 18:47

Чуј био под полицијским надзором

ОДГОВОРИТЕ