Policajac-heroj u zamjenu za taoce

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb pohvalio je herojstvo policajca koji je ponudio sebe u zamjenu za taoce koje je u supermarketu uzeo otmičar identifikovan kao sitni kriminalac Reduan Lakdim.

Svijet 23.03.2018 | 18:14
Policajac-heroj u zamjenu za taoce
Žerar Kolomb je rekao da se policajac "dobrovoljno ponudio da zamjeni mesto sa jednim taocem" u supermarketu u gradu Treb i dodao da je tokom incidenta povrijeđen.

Taj policajac je potom uspio da ostavi svoj telefon uključen i tako uspostavio kontakt sa policajcima ispred supermarketa tokom talačke krize, prenosi AP.

Kolom je rekao da su specijalne francuske snage upale u market i ubili napadača pošto su čuli pucnje unutra. On nije naveo kako je i kada pomenuti policajac povrijeđen.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg sitnog kriminalca koji se smatrao radikalizovanim, a bio je pod policijskim nadzorom.

Kolomb je rekao da je Lakdim djelovao samostalno.

Rojters je prenio da je Islamska država putem saopštenja objavljenog na internetu preuzela odgovornost za ubistvo troje ljudi u francuskim gradovima Karkason i Treb, ne dajući dokaze za tu tvrdnju.

Lakdim je prvo oteo vozilo, pucao na policiju i potom oteo taoce u supermarketu, vičući Alahu-ekber (Bog je najveći). Otmičar je tražio oslobađanje iz zatvora Salaha Abdeslama, islamiste koji stoji iza napada u Parizu u novembru 2015. kada je ubijeno oko 130 ljudi.

Prema tvrdnji Islamske države, napade je izveo "vojnik kalifata", bez navođenja drugih detalja.

Francuske vlasti napad tretiraju kao terorizam.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kamiondžija

23.03.2018 18:47

Čuj bio pod policijskim nadzorom

ODGOVORITE