Борац (БЛ) представио новог тренера - Дарка Војводића...

Војводић: Без тривијалних ствари - недостаје нам. . .  На Градском стадиону у Бањалуци данас је као нови шеф стручног штаба представљен Дарко Војводић.

Фудбал 24.03.2018 | 09:45
Борац (БЛ) представио новог тренера - Дарка Војводића...
У Платоновој улици је данас као шеф струке представљен Дарко Војводић (48), који је потписао уговор до краја сезоне са бањалучким клубом уз опцију продужетка сарадње уколико обје стране буду задовољне.

Војводић је до јануара предводио федералног прволигаша Слогу из Симиног Хана и од тада је слободан тренер.

Прије Слоге, водио је ГОШК из Габеле, Звијезду Градачац, Травник, Славију из Источног Сарајева, Раднички из Лукавца, Слободу (Тузла) и зворничку Дрину.

У уводним ријечима нови тренер црвено-плавих се захвалио на пажњи коју је добио од људи из клуба и изразио наду да ће бити "прави".

"Што се тиче играчког кадра ту има неких проблема, али нормално је да сам ја дошао зато што су проблеми. Покушаћемо да то ријешимо. Нама је једини циљ да останемо у лиги и ја се надам да ћемо то остварити. Биће јако тешко", било је прво што је на представљању рекао Дарко Војводић.

Борац прве утакмице након репрезентативне паузе игра против Витеза и ГОШК-а.

"Да ми је неко рекао да ћу се као тренер Борца прибојавати Витеза и ГОШК-а, то би мени било смијешно. Играчима сам рекао да се у ове двије утакмице мора освојити шест бодова. Ми овдје не смијемо дозволити да неко преко наших леђа остаје у лиги. Морамо бити свјесни тога да смо ми огроман клуб који преставља све људима овдје. Не можемо дозволити да се понови сезона када је неко одлучивао о нама, значи ми једноставно морамо и то сам рекао играчима. Нема изласка са терена док се не побиједи. Од круцијалне важности је да побиједимо ове двије утакмице и мирни уђемо у завршницу првенства".

Војводић је изразио задовољство јучерашњим тренингом, али и указао на дефицит у играчком кадру.

"Не смије се ући у сезону, са само једним класичним нападачем и без једног искуснијег голмана који би нам сада много помогао. Не бих сад да причам о играчима који су на 'пола', нити су горе нити су доле. То се могло мало боље урадити, овако смо потрошили доста новца, а са мање смо могли да то урадимо пуно квалитетније. Другачије бих састављао екипу. Мени је јуче био проблем да видим једног Пузигаћу који је био скроз депресиван. Тај момак мора бити у кадру, око екипе, морате га разиграти. Имамо јако пуно играча једне врсте, немамо неких другачијег профила".

Војводић је даље истакао да се превише пажње поклања тривијалним и небитним стварима, као што је састав његовог стручног штаба, а не онима које су суштински битне.

"Неко је неким играчима овдје дао пет дана паузе након четвртог кола, то вам је као да одете на годишњи одмор од годину дана па након тога уопште нисте у току. Пет дана нама толико значи" рекао је нови шеф струке Борца и додао:

"Сручни штаб је јако квалитетан и да сам их бирао не бих могао боље. Нисам тренер који са собом води помоћне тренере. Људи који су овдје били прије мене су се бавили тривијалним стварима, као што је изглед канцеларије шефа стручног штаба. Мени је канцеларија терен и свлачионица. Ја се пресвлачим у свлачионици са играчима, немам потребу да се одвајам од екипе".

Нови стратег Бањалучана је позитивно изненађен колико је клуб инфраструктурно напредовао и сматра да нема много клубова у БиХ који се могу похвалити условима као у Бањалуци.

"Борац каквог га ја видим мора бити у Лиги за првака, то је громада од клуба. Требамо се бавити суштином, а то је екипа и опстанак у лиги. Након тога треба сјести и видјети ко је од играча за нас, а ко није. Након сат времена ми је све било јасно".

Борац неће играти пријатељске утакмице током репрезентативне паузе.

"Има доста играча који су повријеђени, лично бих волио да смо направили већ један микроциклус од понедјељка и да смо поправили физичку спрему која ће нам бити потребна по тешким теренима. Против Витеза је дан 'Д'", закључио је Дарко Војводић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар