У талачкој кризи двоје убијено

Најмање две особе су убијене у граду Требеу, близу Тулуза где је у току талачка криза, пишу локални медији.

Свијет 23.03.2018 | 13:57
У талачкој кризи двоје убијено
Наоружани нападач упао је у супермаркет и у њему држао заробљен већи број људи. Према последњим информацијама, две особе су мртве, а око 20 талаца је ослобођено.

Како преноси "Ројтерс", нападач још увек држи једног полицајца заробљеног.

Полицијске јединице су опколиле супермаркет, а област надлећу и хеликоптери. Истрагу спроводи антитерористичко одељење тужилаштва.

Градоначелник је рекао да су две особе убијене.
 
Претходно је недалеко одатле један полицајац упуцан у раме, али још увек није јасно да ли је то повезано са талачком кризом.
 
Према непотврђеним изворима, нападач је претходно пуцао на полицајце, па се сакрио у продавницу, да би се затим поново чула пуцњава.

Како пише "Франце24" нападач је викао: "Ја сам војник Исламске државе", а поједини сведоци су чули да виче "Алаху акбар".

Из полиције префектуре Л'Од је потврђено да је акција у току и локално становништво је замољено да се удаљи из области око супермаркета.

Француски премијер Едуар Филип је рекао да је ситуација озбиљна и да се чини да је у питању терористички акт.

Министар унутрашњих послова Жерар Коломб је одмах отишао у Требе.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

... да чико б'ону...

23.03.2018 13:23

То Драган "да тако кажем" Мектић ријешава лијевом руком. Видите да је у Федерацији БиХ ријешио све проблеме са исламским екстремизмом па каже да је само проблем у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре да цико боно

24.03.2018 08:00

Реци ми како је то бити бот а знати да оно сто тврдис није тацно и скоди твом народу.Запне ли ти неки комад у грлу који си купио од новца за тај нецасни посао или си занавијек раскрстио са савјесцу.