U talačkoj krizi dvoje ubijeno

Najmanje dve osobe su ubijene u gradu Trebeu, blizu Tuluza gde je u toku talačka kriza, pišu lokalni mediji.

Svijet 23.03.2018 | 13:57
U talačkoj krizi dvoje ubijeno
Naoružani napadač upao je u supermarket i u njemu držao zarobljen veći broj ljudi. Prema poslednjim informacijama, dve osobe su mrtve, a oko 20 talaca je oslobođeno.

Kako prenosi "Rojters", napadač još uvek drži jednog policajca zarobljenog.

Policijske jedinice su opkolile supermarket, a oblast nadleću i helikopteri. Istragu sprovodi antiterorističko odeljenje tužilaštva.

Gradonačelnik je rekao da su dve osobe ubijene.
 
Prethodno je nedaleko odatle jedan policajac upucan u rame, ali još uvek nije jasno da li je to povezano sa talačkom krizom.
 
Prema nepotvrđenim izvorima, napadač je prethodno pucao na policajce, pa se sakrio u prodavnicu, da bi se zatim ponovo čula pucnjava.

Kako piše "France24" napadač je vikao: "Ja sam vojnik Islamske države", a pojedini svedoci su čuli da viče "Alahu akbar".

Iz policije prefekture L'Od je potvrđeno da je akcija u toku i lokalno stanovništvo je zamoljeno da se udalji iz oblasti oko supermarketa.

Francuski premijer Eduar Filip je rekao da je situacija ozbiljna i da se čini da je u pitanju teroristički akt.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb je odmah otišao u Trebe.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

... da čiko b'onu...

23.03.2018 13:23

To Dragan "da tako kažem" Mektić riješava lijevom rukom. Vidite da je u Federaciji BiH riješio sve probleme sa islamskim ekstremizmom pa kaže da je samo problem u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Re da ciko bono

24.03.2018 08:00

Reci mi kako je to biti bot a znati da ono sto tvrdis nije tacno i skodi tvom narodu.Zapne li ti neki komad u grlu koji si kupio od novca za taj necasni posao ili si zanavijek raskrstio sa savjescu.